Elevi pregatiti pentru a deveni “Liderii Mileniului Trei”

elevi semicerc.jpgUn numar de 160 elevi din din clasele IX-XI, din Zalau si Calarasi, vor participa, in perioda octombrie 2009 – iulie 2010, la cea de-a patra editii a programului ‘Liderii Mileniului Trei”, desfasurat in cadrul proiectului “Tenaris-LMT: Forta Responsabilitatii Sociale Corporatiste”, organizat de Fundatia CODECS pentru Leadership in parteneriat cu producatorul roman de tevi fara sudura TenarisSilcotub.

Obiectivul programului “Liderii Mileniului Trei” consta in dezvoltarea unui comportament proactiv, precum si a unui set nou de aptitudini si competente pentru elevii de liceu, bazate pe Arta de a Conduce – comunicare, lucru in echipa, autocunoastere, solutionarea conflictelor, managementul diversitatii si al schimbarii.
br>Programul prevede organizarea a doua serii semestriale de cursuri in sala, avand o durata de 16 ore/elev, cu tematici precum: comunicare si lucru in echipa si negocierea si solutionarea conflictelor in prima serie, respectiv inteligenta emotionala si management si leadership in seria a doua. Participarea la acest program este certificata printr-o diploma de absolvire recunoscuta de Ministerul Educatiei si de British Council. Costurile vor fi suportate integral de TenarisSilcotub, sponsorul proiectului. Fata de editia 2008 – 2009, numarul elevilor participanti a crescut peste doua ori, de la 72 la 160, iar baza de licee cuprinse in program a crescut de la patru la cinci.

Cele cinci licee cuprinse in acest program sunt: Colegiul National Silvania, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian si Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau (nou), respectiv Colegiul National Barbu Stirbei si Colegiul Economic (nou) din Calarasi. Participantii au fost selectati, in fiecare liceu, pe baza rezultatelor la invatatura si a interesul manifestat fata de acest proiect.


“Continuarea si largirea programului nostru de dezvoltare sociala, a carui principal pilon este educatia, reprezinta, cu atat mai mult in contextul economic actual dificil, o dovada a modului in care intelegem sa ne implicam in comunitatea din care facem parte. Suntem convinsi ca prin acest program de educatie complementara, ne aducem contributia la pregatirea tinerilor pentru viitoarele lor cariere”, a precizat Gabriel Podskubka, vicepresedinte Executiv TenarisSilcotub.

“Ne bucuram sa avem privilegiul profesional de a extinde in comunitatile educationale din municipiile Zalau si Calarasi modelele de bune practici create, incepand din 2007, in proiectul Tenaris-LMT: Forta Responsabilitatii Sociale Corporatiste, imbogatindu-le cu valente noi, purtatoare de valoare adaugata pentru toti cei implicati, dar in primul rand, pentru elevi”, afirma presedintele Fundatiei CODECS pentru Leadership, Marian Stas. AGERPRES