Elevii de 10 de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, premiaţi de IŞJ şi Primăria Iaşi

medalii.jpgReprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au premiat, în cadrul unei festivităţi organizate la Primăria Iaşi, 25 de elevi din judeţ care au obţinut media 10 la examenele de Bacalaureat şi respectiv Evaluare Naţională.

Autorităţile locale au premiat, conform tradiţiei, elevii care au obţinut punctajul maxim la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Din cei 25 de elevi de nota zece, cinci au susţinut Bacalaureatul, restul Evaluarea Naţională.

Elevii au primit diplome, coroniţe, aparate foto, cărţi, pixuri şi stilouri.
“Respectul pentru performanţă, aprecierea excelenţei în educaţie, preocuparea pentru pregătirea şi reuşitele elevilor noştri sunt valori şi opţiuni irevocabile ale comunităţii ieşene. În ultimii ani, s-a conturat o tradiţie importantă şi un ceremonial simbolic prin care absolvenţii de nota 10 la examenele naţionale au primit preţuirea noastră şi premii pentru perseverenţă, pentru curiozitatea intelectuală, pentru deschiderea şi receptivitatea dovedite în raport cu ştiinţa, arta, cultura explorate în anii de liceu sau în cei de gimnaziu”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector general al ISJ Iaşi.
Conform acesteia, festivitatea organizată joi are valoarea unei “recunoaşteri deschise a ipostazelor umane ce pot deveni modele pentru tineri, pentru cei care încă se află în timpul şi spaţiul şcolii, pentru a înţelege că succesul nu este doar o problemă de destin, ci se află în datele fiinţei umane ca ipostază latentă ce poate fi descoperită şi modelată”.

“E un moment deosebit de important atât pentru mine cât şi pentru întreaga comunitate să acordăm un mic omagiu acelor elevi cu care ne mândrim. E o mândrie pentru noi să avem în rândul nostru zeci de elevi care au obţinut note maxime atât la activitatea şcolară curentă cât şi la cele mai importante examene pe care le-au parcurs în aceste zile. Ne mândrim pentru munca depusă de elevi, de profesorii lor, de tot sistemul de educaţie din judeţ care arată înalta performanţă. Munca dusă de-a lungul anilor i-a adus la aceste performanţe”, a spus Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuţii de primar. AGERPRES