Elevii de la scoala din Sanpaul si-au reluat cursurile in patru cladiri diferite

Elevii de la scoala din localitatea harghiteana Sanpaul si-au reluat cursurile in patru cladiri diferite, dupa ce imobilul in care invatau pana acum s-a daramat partial.
Inspectorul scolar general adjunct, Constantin Costea, a declarat ca elevii din clasele I-IV
merg la ore intr-un spatiu ce a apartinut fostului Consiliu Popular, care a fost rebransat la reteaua electrica si unde conditiile sunt minime. Ceilalti copii invata in trei cladiri care apartin Parohiei romano-catolice, unele dintre ele fiind folosite si pana acum ca spatii scolare. Elevii din clasele V-VI invata in laboratorul de biologie si intr-o fosta sala de sport transformata in sala de cursuri, clasa a VII-a a fost mutata intr-o incapere folosita
de biserica pentru pomeni si alte ceremonii religioase, iar elevii din clasa a VIII-a merg la cursuri in cladirea in care se afla gradinita si cabinetul de informatica.

Constantin Costea a precizat ca procesul de invatamant a fost reluat, iar elevii au conditii minime in cladirile respective, cum ar fi lumina, caldura si posibilitate de folosire a grupului sanitar din curte. Inspectorul scolar general adjunct a recunoscut insa ca in acest an de invatamant cladirea partial prabusita nu va putea fi reabilitata, fiind vorba de un proces de durata.