Elevii Liceului Agricol din Seini vor face practica la fermele olandeze

Subprefectul judetului Maramures, Gheorghe Achim, s-a intalnit pe 21 mai cu o delegatie olandeza, cu care a purtat discutii cu privire la un proiect de colaborare prin care elevi si studenti din Maramures sa efectueze stagii de practica la ferme din Olanda.
La intalnirea cu Chris Lucassen si Wout Van Leeuwen (reprezentanti ai Biroului Fortei de Munca a regiunii Limburg Olanda), au participat dr. Ioan Moca, presedintele Asociatiei Patronale a Producatorilor Agricoli Transilvania, vicepresedintele Anton Pop si directorul Liceului Agricol din Seini, Florica Branduse.

“Suntem implicati in implementarea unui proiect european in cadrul programului Leonardo da Vinci pentru elevi si studenti care sa faca practica la ferme din Olanda. Am mai avut o colaborare de acest gen cu elevi si studenti din Polonia. De asemenea, prin acest birou am reusit incadrarea a 600 de persoane la fermele din zona”, a declarat directorul Biroului Fortei de Munca a regiunii Limburg, Chris Lucassen.

Acest proiect, care va fi derulat in parteneriat cu Liceul Agricol din Seini, prevede ca din luna februarie a anului viitor, aproximativ 20 de elevi ai liceului se vor deplasa in Olanda si vor face practica, timp de trei luni de zile, la ferme din zona Horst. Pana atunci, elevii vor fi selectati de conducerea liceului si vor fi intocmite documentele necesare pentru efectuarea stagiului de practica. Elevii maramureseni urmeaza sa fie cazati in campusuri, unde le vor fi oferite toate conditiile necesare.

Subprefectul Gheorghe Achim s-a declarat “incantat de aceasta colaborare intre asociatia patronala si organizatia de fermieri din Olanda”. “Cunosc modul de organizare si valorificare al agriculturii olandeze, grija pentru protectia mediului si valorificare patrimoniului agricol si sunt ferm convins ca elevii maramureseni vor avea o experienta de neuitat si vor invata lucruri noi si utile”, a spus Achim.