Filiala USLIP Iaşi anunţă deschiderea unei acţiuni în instanţă în urma diminuării salariilor

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi va înainta un memoriu Avocatului Poporului, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor, Administraţiei Prezidenţiale şi va deschide o acţiune în instanţă după ce peste 150 de contabili au avut în martie salariile diminuate, a declarat liderul organizaţiei, Laviniu Lăcustă.

Potrivit acestuia, veniturile nete au fost mai mici cu sume cuprinse între 350 şi 750 de lei, în urma majorării din martie a salariilor cu 20%. “Solicităm să fie găsite soluţii pentru a repara injustiţia creată. Solicităm Ministerului Muncii să aibă în vedere majorarea coeficientului şi a sumelor care au ca orizont anul 2022 cu 25% pentru a compensa trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat de care nu s-a făcut vorbire la apariţia proiectului Legii 153 din aprilie – mai 2017. Vom deschide şi o acţiune în instanţă din cauza acestor diminuări de salarii”, a spus liderul USLIP Iaşi.

El a menţionat că secretarele şi toate categoriile de personal nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avut salarii majorate, aceştia primind între 350 lei şi 1.400 lei net. AGERPRES