Fostul şef al ISJ Brăila a fost repus în funcţie

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, a revenit pe funcţie pentru a doua oară în ultimii doi ani, după ce a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei. Potrivit lui Canciu, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis suspendarea ordinului de revocare a sa din funcţie în urma calificativului “nesatisfăcător” primit la evaluarea activităţii manageriale, motivul pentru care a fost demis în luna iunie 2018, înainte de începerea examenului de Evaluare Naţională.

“Am obţinut suspendarea de drept a ordinului de revocare din funcţie în urma acelui calificativ. Am crezut permanent în Justiţie. Am avut trei judecători şi toţi trei mi-au dat dreptate, pentru că nu am încălcat cu nimic activitatea, nu am creat disfuncţionalităţi instituţiei. Mai avem o etapă, în care urmează să ne judecăm pe fond, tot la Curtea de Apel Galaţi. Există şi o plângere penală în acest caz şi o să se judece şi aceasta”, a declarat Cătălin Canciu.

Prima încercare de demitere a lui Canciu de la conducerea ISJ Brăila a fost în august 2017, când ministrul Educaţiei de la acea vreme, Liviu Pop, a emis un ordin de demitere a 12 şefi de ISJ-uri din ţară, între care şi cel de la Brăila. Cătălin Canciu a atacat decizia la Curtea de Apel Galaţi, iar judecătorii au hotărât suspendarea ordinului prin care acesta a fost destituit şi repunerea lui pe funcţie.

A doua încercare de demitere a venit în luna iunie 2018, decizia fiind atacată din nou în instanţă de Cătălin Canciu, Curtea de Apel Galaţi dându-i câştig de cauză şi suspendând ordinul privind de demiterea sa de la conducerea ISJ Brăila. AGERPRES