Ghid de elaborare a portofoliului pentru definitivat. Invatatori, profesori, pentru invatamantul primar

Editura ROVIMED a publicat volumul “Ghid de elaborare a portofoliului pentru definitivat. Invatatori, profesori, pentru invatamantul primar”, de Denia Ene.

Ghidul de elaborare a portofoliului pentru definitivat” are in vedere ORDINUL nr. 5.087/31.08.2016 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant. Ghidul propune diverse modalitati de intocmire a pieselor din cadrul portofoliului profesional pentru invatatori, avand ca punct de plecare programa de pedagogie.

Chiar daca nu apare ca disciplina in cadrul examenului, conform Ordinului nr. 5.087/31.08.2016, Elemente de pedagogie si psihologie scolara inca se regaseste in programa de examen si reprezinta baza elaborarii intregului portofoliu profesional personal, asa cum este precizat si in respectivul Ordin. (Sectiunea a 3-a, Art. 10, alin 2.)

Astfel, candidatul trebuie sa respecte toate precizarile formulate in programa de pedagogie si elemente de psihologie scolara, mai exact sa tina cont de acele competente psihopedagogice in cadrul inspectiilor, dar si in elaborarea documentatiei specifice.

Volumul are 100 de pagini si poate fi comandat aici, la pretul de 20 de lei.