Homeschooling în România. Soluție reală sau extravaganță de moment?

Despre educația de acasă a început să se vorbească în România abia anul trecut, când Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au retras fiica de la școală și au decis s-o educe în sistem homeschooling. De atunci, se tot discută aprins pe tema asta, iar întrebarea la care încă nu există un răspuns clar este dacă homeschooling-ul reprezintă sau nu o alternativă serioasă la sistemul de învățământ instituționalizat din țara noastră.

Anual, aproximativ 200 de familii din România aleg să-și retragă copiii de la școală și să-i educe singuri, conform datelor Asociației Home Schooling România, organizație înființată în 2002. Ca distribuție geografică, cei mai deschiși români la ideea de homeschooling sunt cei din Transilvania și București, în timp ce la polul opus se situează familiile din Oltenia și Moldova, remarcă Gabriel Curcubet, președintele asociației.

Numărul este însă foarte mic, în comparație cu state europene în care homeschooling-ul este legal. „Educația de acasă nu este foarte populară în România și nici n-o să fie prea curând. În general, românii vor să scape de copii, ca să aibă timp să câștige cât mai mulți bani”, adaugă Gabriel Curcubet.

Citiți articolul integral pe https://www.cariereonline.ro/categorie/articole/trend/homeschooling-romania-solutie-reala-sau-extravaganta-de-momentwww.cariereonline.ro