Incep zilele Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj

In perioada 4 – 5 decembrie, lumea medicala clujeana se va reuni pentru a participa la Zilele Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”.

Cu acest prilej, se vor organiza manifestari care imbina cultura cu educatia si stiinta, precum si o serie de conferinte, seminarii si work-shop-uri. Va avea loc si o sesiune stiintifica adresata in special tinerilor cercetatori, cadre didactice ale UMF, care isi prezinta performantele si realizarile stiintifice, onorate cu premii obtinute in competitii.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc pe 4 decembrie, ora 17.00, la Casa de Cultura a Studentilor. Cu aceasta ocazie, in cadrul celei de-a 115-a editii a Galelor Medicina, Arta, Cultura se va desfasura festivitatea de decernare a Premiilor Iuliu Hatieganu 2008, urmata de un “Concert de iarna”, oferit de Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca “Icoane”, condus si instruit de Prof. univ. dr. Ioan Bocsa.

Pe 5 decembrie 2008, in Sala de Conferinte a sediului UMF din str. Victor Babes nr. 8, va ava loc festivitatea de decernare a titlurilor onorifice de Doctor Honoris Causa pentru Prof. Dr. Panayotis N. Soucacos – Facultatea de Medicina a Universitatii din Atena si Prof. Dr. Constantin Craciun – Universitatea “Babes–Bolyai” Cluj-Napoca.

Printre evenimentele organizate in urmatoarele zile ale manifestarii se numara si expozitia de pictura “Salonul de iarna al Medicilor”, al carei vernisaj va avea loc pe 6 decembrie, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca.