Incepe o noua editie a Congresului International pentru Studenti in Medicina si Tineri Medici

congressis2012.jpgSocietatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) organizeaza in perioada 5-8 aprilie cea de-a 9-a Editie a Congresului International pentru Studenti in Medicina si Tineri Medici, eveniment ce ofera un cadru stiintific propice pentru expunerea celor mai bune lucari in domeniul medicinei interne, chirurgiei, stiintelor fundamentale si bioeticii. Fiind unul dintre cele mai prestigioase si asteptate congrese medicale studentesti din tara, organizatorii se asteapta ca si anul acesta sa fie gazda a peste 700 de participanti atat nationali, cat si internationali.

La ediţia de anul acesta a CONGRESSIS participa urmatorii Invitaţi Speciali: Prof. Dr. Marie-Noelle Peraldi, PUPH, Spitalul Saint Louis (AH-HP), Universitatea Paris-Diderot, Dr. Rolland Rosniatowski, Sef al Departamentului de Chirurgie din cadrul Spitalului pentru Medicină Viscerală “St. Elisabeth”, Mayen, Germania si Prof. Dr. Ioan Stefan Florian, Preşedinte al Societatii Române de Neurochirurgie.

In cadrul acestui eveniment, se vor sustine numeroase conferinte in care se vor prezenta ultimele noutati in cercetare, diagnostic si terapie, precum si workshop-uri, ateliere practice in care studentii vor avea ocazia sa invete cum sa efectueze anumite procedee chirurgicale sau clinice.

Deschiderea va avea loc pe 5 aprilie, in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor incepand cu ora 19:00. Programul va cuprinde conferinta rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, Prof. Dr. Vasile Astarastoae, Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, cat si manifestari artistice si culturale constand in piese de teatru, concert de muzica simfonica si dansuri traditionale romanesti.