Înscrierile la a doua ediţie a proiectului Model European Union încep la jumătatea lunii ianuarie

Asociaţia Studenţilor la Drept din cadrul Universităţii “Alexandu Ioan Cuza” (ASD-UAIC) din Iaşi a informat că la jumătatea acestei luni vor începe înscrierile pentru participarea la a doua ediţie a proiectului Model European Union (MEU) Iaşi, eveniment la care se vor propune spre dezbatere două teme de actualitate pe agenda europeană .

“După succesul primei ediţii, MEU Iaşi 2018 urmăreşte să ducă mai departe tradiţia, prin crearea unui cadru optim pentru simularea procesului decizional al instituţiilor Uniunii Europene, de data aceasta într-un context multicultural. În acest sens, ne propunem să oferim tinerilor participanţi, din România şi din străinătate, deopotrivă, oportunitatea de a experimenta modul de funcţionare a Parlamentului, respectiv Consiliului European şi de a-şi consolida astfel cunoştinţele cu privire la politicile europene”, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori.

A doua ediţie a Model European Union Iaşi va avea loc în perioada 14-18 martie şi va propune spre dezbatere două teme de actualitate pe agenda europeană, respectiv “Înfiinţarea Biroului Procurorului European” şi ”Contracte privind tranzacţionarea bunurilor pe piaţa unică digitală”. Înscrierile pentru MEU Iaşi 2018 vor începe pe 15 ianuarie. Taxa de înscriere va fi de 30 de euro şi va acoperi cheltuielile pentru cazare, masă şi o parte dintre activităţile sociale, urmând ca participanţii să se ocupe în mod individual de cheltuielile aferente transportului. Evenimentul este derulat de ASD-UAIC Iaşi, în parteneriat cu Bringing Europeans Together Association. AGERPRES