Inspectoratul Şcolar Harghita a fost premiat pentru implementarea unei soluţii de videoconferinţă online cu directorii unităţilor de învăţământ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a fost premiat, la Gala EduManager.ro, pentru implementarea unei soluţii de videoconferinţă online, care eficientizează comunicarea cu directorii unităţilor de învăţământ. Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a declarat că soluţia de videoconferinţă online a fost implementată după modelul celei care există deja la Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, acest sistem permite comunicarea eficientă cu directorii de şcoli şi reduce mult costurile instituţiilor de învăţământ, întrucât nu mai este necesară deplasarea în municipiul reşedinţă de judeţ.

“Şi în anul acesta, pentru a doua oară, ISJ Harghita a fost premiat la Gala EduManager.ro pentru o soluţie de comunicare online, prin care Inspectoratul poate comunica cu şcolile fără costuri suplimentare şi fără a pune oamenii să se deplaseze de la distanţe mari. Prin acest sistem de videoconferinţă se poate comunica în ambele direcţii: adică şi cei care coordonează videocoferinţa pot transmite către participanţi, dar şi participanţii pot interveni atât audio, cât şi video şi pot comunica efficient. Este un lucru pe care l-a realizat în primă fază Ministerul Educaţiei Naţionale, iar după aceea, două inspectorate şcolare – ISJ Timiş şi ISJ Harghita. Ideea îi aparţine colegul nostru, Bojte Daniel, care a preluat modelul la minister şi l-a implementat şi în Harghita şi iată că am reuşit şi de data aceasta să putem, cu bani puţini, să transmitem informaţiile necesare pentru buna desfăşurare a actului educaţional”, a declarat Cristinel Glodeanu pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, soluţia implementată permite organizarea unei întâlniri online într-un mod rapid cu un număr foarte mare de participanţi, adăugând automat evenimentul în calendarul personal.

Aceştia pot interacţiona atât audio-video, la cerere, cât şi urmări fluxul live al evenimentului şi să converseze în timp real prin fereastra de chat. De asemenea, participanţii îşi pot partaja ecranul şi pot lucra colaborativ pe documente distribuite online.

Un alt beneficiu al implementării soluţiei este acela că toate videoconferinţele sunt înregistrate şi arhivate automat, în deplină siguranţă, pentru a putea fi revăzute oricând de directorii şi adjuncţii acestora din unităţile de învăţământ. AGERPRES