Investiţii de 50 milioane lei pentru şcolile din sectorul 4 al Capitalei

Consiliul local al sectorului 4 al Capitalei a aprobat, în şedinţa de joi, contractarea unei linii rambursabile de finanţare, în valoare totală de 50 milioane lei, care va permite demararea unui program de investiţii ample la nivelul Administraţiei Şcolilor, Liceelor şi Grădiniţelor.
Potrivit deciziei consilierilor locali, proiectul include construirea unui nou corp de clădire la Liceul “Petru Rareş”, în locul celui care a fost retrocedat foştilor proprietari care percepeau chirie pentru a permite desfăşurarea activităţilor şcolare, costuri suportate cu greu de bugetul local.

“În loc să plătim chirie în fiecare lună, construim din temelii, pentru copiii noştri, o clădire la standarde europene, cu dotări moderne, care se va afla în proprietatea Consiliului Local sector 4”, a afirmat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. Acelaşi program de investiţii va permite realizarea a şase centre after-school şi amenajarea de terenuri, săli de sport şi bazine de înot la şcolile generale 36, 74, 96, 102, 119, 190. AGERPRES