La Reşiţa are loc Olimpiada Naţională de Servicii, pentru elevi de la liceele de profil

Aproape 150 de elevi din toată ţara participă, la Reşiţa, la etapa naţională a Olimpiadei de Servicii, pentru disciplinele din aria curriculară “Tehnologii”.

“În competiţie sunt angrenaţi 146 de elevi, din 40 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Concursul se adresează elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a de la liceele cu profil economic, comerţ, turism, care se pregătesc în calificările profesionale tehnician în activităţi economice, în activităţi de comerţ, în achiziţii şi contractări, în administraţie, în turism, tehnician în hotelărie, în gastronomie, organizator banqueting. Am încercat să organizăm olimpiada astfel încât totul să se desfăşoare în condiţii foarte bune. Acum, la deschiderea oficială, la care sunt prezente şi oficialităţile locale ale judeţului, prezentăm şi Comisia naţională”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Caraş-Severin, prof. Ioan Benga.

Probele de concurs se vor desfăşura la Colegiul Economic al Banatului Montan, dar elevii vor fi angrenaţi şi în diverse alte activităţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin asumându-şi organizarea acestui important eveniment naţional şi “cu scopul promovării imaginii Banatului de munte, cu frumuseţile sale naturale, cu obiceiurile şi tradiţiile locale, implicit, al revitalizării turismului autohton”, după cum a precizat inspectorul şcolar general.

Marţi dimineaţă va avea loc prima probă a olimpiadei, după care, începând cu ora 18,00, este programat, la Cinematograful “Dacia”, spectacolul extraordinar “Focul nestins al Reşiţei”. Spectacolul va fi susţinut de elevi din municipiu, cu participarea extraordinară a soliştilor de muzică populară Ramona şi Petrică Viţa. La spectacol sunt invitate şi personalităţi ale vieţii culturale şi sportive din Reşiţa, precum maestrul Sabin Păuţa şi fostul mare pugilist Francisc Vaştag, fosta campioană la înot Luminiţa Dobrescu şi fosta campioană la popice Maria Zsizsik.

Miercuri, participanţii la olimpiadă vor avea ocazia să cunoască Reşiţa, după care vor avea o întâlnire cu prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, şi cu primarul municipiului, Ioan Popa.

De asemenea, oaspeţii vor face o excursie prin judeţ, la Oraviţa, unde vor vizita, printre altele, Teatrul Vechi “Mihai Eminescu”, primul teatru din ţară, şi prima farmacie montanistică. De aici, se vor îndrepta spre comuna Eftimie Murgu, pentru a vizita cel mai mare complex mulinologic din România, apoi vor merge la Ochiul Bei şi în comuna Prigor. Joi vor avea loc cea de-a doua parte a olimpiadei şi jurizarea. AGERPRES