Legile invatamantului intra in dezbateri publice si in judetul Bihor

Proiectul privind pachetul de legi ale invatamantului va fi dezbatut, in perioada 22 ianuarie – 5 februarie, in toate unitatile scolare din judetul Bihor.
Conducerea Inspectoratului Scolar al Judetului Bihor a comunicat, in acest sens, tuturor directorilor unitatilor de invatamant pachetul de legi ale educatiei, pentru a fi dezbatute in Consiliul Profesoral.

In calendarul organizat de ISJ sunt cuprinse toate cele sase zone mari ale judetului. Dezbaterile vor incepe marti, 22 ianuarie, la Alesd, urmand Salonta (24 ianuarie), Beius (25 ianuarie), Marghita (29 ianuarie), Valea lui Mihai-Sacuieni (31 ianuarie) si Stei (1 februarie).

La aceste intalniri sunt invitate sa participe toate persoanele implicate in invatamantul preuniversitar si care doresc sa-si spuna punctul de vedere cu privire la legile aflate in dezbatere publica in intreaga tara.

Vor fi prezenti inspectori scolari si dascali, parinti si elevi, directori de scoli, reprezentanti ai sindicatelor, ai asociatiilor de parinti, elevi, ONG-uri, precum si reprezentanti din mediul de afaceri, primari, consilieri locali, judeteni si mass-media.

Tot in aceasta perioada, ISJ Bihor va organiza intalniri tematice cu directori de unitati de invatamant si cadre didactice apartinand minoritatilor nationale, cu reprezentanti ai unitatilor particulare din judet, cu directori de gradinite, directori de scoli de arte si meserii, colegii tehnice, grupuri scolare. Nu vor fi uitate Consiliul Judetean al Elevilor si Asociatia Judeteana a Parintilor.

Dezbaterile publice se vor finaliza Oradea, in 5 februarie, cu o dezbatere publica largita in prezenta unor delegati ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.