Liviu Pop: Consilierea şi orientarea şcolară trebuie îmbunătăţite, iar structura bacalaureatului trebuie regândită

Consilierea şi orientarea şcolară trebuie îmbunătăţite, iar structura examenului de bacalaureat şi perioada de susţinere a acestuia trebuie regândite, a afirmat sâmbătă ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook.

Ce facem în mediul familial, şcolar, economic sau social pentru a îmbunătăţi parcursul educaţional al copiilor? Din punctul meu de vedere, consilierea şi orientarea şcolară trebuie îmbunătăţite, iar structura examenului de bacalaureat şi perioada de susţinere a acestuia trebuie regândite. Viitoarele decizii le voi lua doar după consultări publice serioase. Până atunci vă invit la discuţie şi pe dumneavoastră. Aştept argumentele cu deosebit interes“, a scris demnitarul.

El a susţinut că în ultimii 3 ani, în România 495.477 de elevi au finalizat liceul şi 294.978 au promovat examenul de bacalaureat.

“Nu am luat în calcul elevii care nu au promovat liceul sau au abandonat şcoala în această perioadă şi nici pe cei care au absolvit şcoala profesională. Au avut cei 200.000 de elevi un traseu educaţional corect sau greşit?”, a mai spus Pop. AGERPRES