Liviu Pop: În 11 septembrie proiectul de lege a manualului intră în dezbatere publică

Proiectul de lege a manualului va intra în dezbatere publică începând din 11 septembrie, a declarat luni seară la TVR ministrul educaţiei, Liviu Pop.

“Legea manualului – în 11 septembrie proiectul intră în dezbatere publică. Astăzi nu avem o lege a manualului. (…) Tot ceea ce a funcţionat până în momentul de faţă în zona manualului şcolar va fi inclus în această lege. Vom rezolva şi probleme pe care nu le-a putut rezolva legislaţia, adică Legea educaţiei naţionale, în cei 26 de ani. Este o lege a manualului şcolar absolut necesară”, a afirmat Pop.

Referindu-se la modificarea Legii educaţiei naţionale, ministrul a spus că anul viitor va fi depus în Parlament un proiect în acest sens.

“Au fost modificate 33% din articole. O treime din Legea educaţiei în şase ani de zile a fost modificată. (…) Este o dezbatere pe care aşa cum ne-am angajat în Programul de guvernare o începem în septembrie anul acesta iar în septembrie anul viitor depunem pachetul de legi în Parlament. Nu o să facă guvernul României acest lucru. Va fi o lege propusă Parlamentului în aşa fel încât şi pe zona de preuniversitar şi pe cea de universitar să avem o lege aplicabilă”, a susţinut reprezentantul MEN.

Întrebat ce se doreşte a fi modificat prin noua lege, Pop a răspuns: “Sunt propuse cinci teme mari: una este legată de structura şi caracteristicile evaluării, a doua – de învăţământul pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale, învăţământul pentru persoanele cu tulburări de învăţare, copiii şi tinerii capabili de performanţe înalte, organizarea consiliilor de administraţie în unităţile de învăţământ preuniversitar şi altele”.

El a precizat însă că nu este “absolut nimic bătut în cuie”. AGERPRES