LSRS a dat startul celei de-a șaptea ediții a proiectului SMART Internships

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță oficial lista instituțiilor publice în cadrul cărora tinerii cu studii în străinatate se pot înscrie pentru stagii de practică (management shadowing) desfășurate în vara anului 2019. Specificul „SMART Internships” îl constituie expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituțiilor gazdă – cel decizional – și activitatea de impact a stagiarilor pe durata activității lor. Perioada de înscriere în competiția pentru aceste stagii este 21 mai – 2 iunie, ora 23.59 (EEST).

Aflat la cea de-a șaptea ediție, programul „SMART Internships” pune la dispoziția tinerilor cu experiență academică internațională stagii de practică în instituțiile publice din România. Ne sunt alături în 2018 instituțiile fidele din anii precedenți: Administrația Prezidențială, ANPCDEFP, Institutul Național de Statistică, dar și alte instituții ce li se vor adăuga pe parcurs și asupra cărora vom reveni cu informații în curând.

Stagiile se vor derula în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni. Studenții și proaspăt absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să desfașoare astfel de stagii trebuie să completeze acest formular online și să trimită prin e-mail la adresa georgiana.nutu@lsrs.ro o scrisoare de motivație de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, și un CV actualizat (ambele în română sau engleză) până la data de 2 iunie, ora 23.59 (EEST). Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în perioada 4-5 iunie 2019.