Marilena Ionașcu, Microsoft România: Tehnologia este teritoriul unde învățarea nu poate înceta niciodată

Compania Microsoft România a lansat proiectul Informatica 365, dedicat elevilor de liceu care doresc să urmeze cariere în domeniul IT. Premisele de la care a pornit acest proiect sunt acelea că elevii își doresc experiențe practice în domeniul IT și că există peste 800.000 de locuri de muncă în domeniul IT în Europa care sunt vacante pentru că angajatorii nu găsesc candidați cu competențele IT potrivite. 50 de cadre didactice vor coordona proiectul la nivelul celor 50 de liceea din țară partenere în acest proiect.

“Prezența Microsoft și a altor jucători importanți în domeniul tehnologiei cu adevărate hub-uri de expertiză în România demonstrează o dată în plus că țara noastră face lucruri bune în acest domeniu și școala are desigur un rol cheie. Faptul că există deschidere din partea sistemului formal de educație către proiecte propuse de mediul privat, cum este Informatica 365, este încă o bază bună pentru a construi împreună. Tehnologia este teritoriul unde învățarea nu poate înceta niciodată și mă bucur sincer să observ ca este asumată de către dumneavoastră, profesorii. Învățarea pe tot parcursul vieții (Life Long Learning) este un concept de bază promovat de Uniunea Europeană pentru a ridica competența forței de muncă pe termen lung. Vă mulțumesc pentru votul de încredere pe care ni-l acordați prin participarea în acest program”, a precizat Marilena Ionașcu, Director Educație – Microsoft România, în cadrul Galei EduManager.ro.

Ajuns la a V-a ediție, evenimentul dedicat învățământului românesc organizat de Oameni și Companii, editorul portalului Edumanager.ro, a avut loc pe 22 noiembrie, la Hotel Pullman din Capitală și a reunit peste 160 de participanți.

La capitolul educație, Microsoft se axează pe oferirea posibilității fiecărui elev, student, profesor și instituție educațională de a obține mai mult, prin asigurarea accesului la tehnologie, training-uri, curriculum și certificări. Cercetările existente arată că aceleași abilități și competențe ce susțin elevii și studenții bine educați și implicați vor fi cerute de angajatori în 2024 și mai târziu.

Potrivit datelor Microsoft, Office 365 în Educație are peste 110 de milioane de utilizatori, Office 365 Pro Plus, beneficiu pentru elevi și profesori, are peste 50 de milioane de utilizatori, iar Imagine Academy, curriculum digital complet, axat pe certificări profesionale, înrolează peste 15.000 de instituții educaționale.