Ministrul Daniel Funeriu s-a întâlnit cu preşedintele Universităţii din Strasbourg

funeriu interviu.jpgModul în care universităţile din Strasbourg s-au înscris în tendinţa observată la nivel mondial de a concentra resursele şi competenţele, precum şi de a elimina paralelismul funcţional păgubos reprezintă un model de urmat şi în România, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, după ce a discutat, sâmbătă, la Strasbourg, cu preşedintele Universităţii din localitate, Alain Beretz.

Potrivit unui comunicat al MECTS, Daniel Petru Funeriu a discutat în cadrul unei întâlniri de lucru cu preşedintele Universităţii din Strasbourg, Alain Beretz, despre schimbările instituţionale în curs în peisajul universitar din Franţa, în conexiune cu modernizarea instituţională a învăţământului superior şi a cercetării din România şi din Europa şi a faptului că România deţine, în prezent, Secretariatul Bologna.

“Modul în care universităţile din Strasbourg s-au înscris în tendinţa observată la nivel mondial de a concentra resursele şi competenţele, precum şi de eliminare a paralelismului funcţional păgubos reprezintă fără îndoială un model de urmat şi în România. Discuţia avută mi-a confirmat faptul că măsurile pe care dorim să le luăm prin noua lege a educaţiei naţionale în învăţământul superior sunt juste şi vor duce la curăţarea universităţilor din România şi intrarea lor în topurile mondiale”, a declarat ministrul Funeriu, după întâlnirea cu prof. Beretz. Acesta a mai precizat că în Franţa au câştigat ”universităţile care au înţeles primele că o concentrare a resurselor pe bază de calitate instituţională este ineluctabilă şi ireversibilă”.

”Mă aştept ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România. De asemenea am pus bazele colaborării între Universitatea din Strasbourg şi universităţi din România”, a mai adăugat ministrul Educaţiei. AGERPRES