Ministrul Educaţiei a emis un ordin ce prevede micşorarea perioadei necesare echivalării studiilor preuniversitare

campeanu_sorin3.jpgMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că, recent, a emis un ordin care prevede micşorarea perioadei de echivalare a diplomelor preuniversitare atât pentru românii care au învăţat în străinătate, cât şi pentru cetăţenii altor ţări care vor să studieze în România.

“Am emis, în urmă cu câteva zile, un ordin de ministru care prevede descentralizarea activităţilor necesare activităţii de recunoaştere şi echivalare a diplomelor pentru perioadele de studii. (…) Sunt convins că va diminua perioada (echivalării studiilor – n.r.)”, a precizat Cîmpeanu.
Întrebat ce perioadă necesară echivalării studiilor i se pare optimă, ministrul Educaţiei a spus: “O săptămână mi se pare un termen rezonabil”.

De asemenea, potrivit acestuia, este nevoie de o “evaluare profesionistă” în ceea ce priveşte echivalarea diplomelor, astfel încât acestea să fie recunoscute în sistemul românesc.
Deocamdată, a adăugat Cîmpeanu, aceste modificări vor fi operate în învăţământul preuniversitar şi, în funcţie de rezultate, vor fi extinse şi la nivelul universitar.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, au semnat miercuri un protocol de colaborare privind derularea proiectului “Limba română este patria mea”. AGERPRES