Mircea Miclea vrea refacerea acreditarii universitatilor

mircea miclea.jpgSolutia pentru prevenirea cazurilor de eliberare a unor diplome de licenta in baza unor diplome de bacalaureat false este refacerea procesului de evaluare si acreditare academica a universitatilor, a opinat, marti, presedintele Comisiei prezidentiale pentru elaborarea politicilor din educatie, Mircea Miclea, dupa o serie de audieri la Senat.

“Cred ca trebuie reacreditate toate institutiile de invatamant superior, in baza unei metodologii. In acest caz, acreditarile prezente sa ramana valabile pana la noua acreditare”, a declarat Mircea Miclea.

Seful comisiei de la Cotroceni a precizat ca eventuala evaluare ar putea fi facuta de Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), dar si de o agentie independenta agreeata de Guvern.. De asemenea, fostul ministru al Educatiei a mentionat ca solutie complementara in problema diplomelor false infiintarea unui Regsitru Matricol Unic, prin care situatia universitara a studentilor sa fie permanent monitorizata.

“Trebuie infiintat de urgenta Registrul Matricol Unic, prin care fiecare student inmatriculat intr-o universitate acreditata sa apara intr-o baza de date accesibila pe Internet, astfel incat sa poti vizualiza tot parcursul lui pe durata anilor de studii. Astfel, sa nu poata fi cineva trecut la examenul de licenta fara sa fi trecut prin sistem si fara sa fie vizualizat”, a mai spus Miclea. Mircea Miclea a participat, marti, la o serie de audieri la Comisia de invatamant din Senat, alaturi de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si de presedintele ARACIS, Ioan Curtu. La comisie a fost luat in discutie si cazul diplomelor de licenta eliberate de o serie de universitati, in baza unor dimplome de bacalaureat false.