MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLAREFOTO

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, în parteneriat cu Colegiul Naţional “Elena Ghiba Birta” au organizat miercuri, 05.02.2013, o întâlnire cu reprezentanţi ai Microsoft România, Lasting System şi Fundaţiei EOS, intitulată “Tehnologii pentru mediul academic”. Proiectul a fost iniţiat de Prof. Nicolae Mărgean (Colegiului Naţional “Elena Ghiba Birta”) şi Conf.dr. Antoanela Naaji (Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad). Cu această ocazie, au fost prezentate tehnologiile Microsoft Office 365 şi Multipoint Server, concepute special pentru mediul educaţional.
Sesiune de comunicări cu tema “Tehnologii pentru mediul academic”, la UVVG


În perioada 17 - 19 decembrie 2012, la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad s-a desfăşurat cursul "Business improvement. Managementul crizei. Dezvoltarea afacerii." Acest curs a fost organizat în cadrul proiectului "Academia de antreprenoriat - de la idee la afacere", finanţat din FSE prin POSDRU 2007-2013, derulat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România - Filiala Arad, în parteneriat cu Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, Universitatea "Eftimie Murgu" Reşiţa, SC GO SERV SRL din Baia Mare, Adhoc Conseils - Franţa, EnAIP Veneto - Italia şi Sogesca Srl - Italia.
UVVG a organizat cursul "Business improvement. Managementul crizei. Dezvoltarea afacerii."


Universitatea Maritima din Constanta a marcat sarbatoarea Craciunului, ca in fiecare an, printr-un concert sustinut de Corul si Orchestra Teatrului de Opera si Balet "Oleg Danovski". Corpul didactic, studentii, precum si partenerii si colaboratorii universitatii au patruns intr-o atmosfera de sarbatoare, animata de corul UMC. Concertul, ajuns deja la a saptea editie, a reusit si de aceasta data sa-i surprinda pe spectatori prin repertoriul inedit si regia originala.
Concert special de Craciun la Universitatea Maritima din ConstantaBobocii Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au fost sărbătoriți în cadrul Balului Balurilor UVVG 2012, care a avut loc în seara zilei de 4 decembrie, la Teatrul de Stat „Ioan Slavici”. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a transmis un mesaj de salut, iar Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, a adresat, de asemenea, un cuvânt participanților, cu ocazia anunțării premianților competiției la concursul de Miss și Mister Boboc.
Studenții UVVG și-au ales Miss și Mister Boboc


Conferinţa Internaţională „Securitatea alimentară, obiectiv prioritar pentru protecţia consumatorilor” organizată pe 25 octombrie 2012, în Sala de Conferinţe din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiş”, de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad - partener în proiectul „Burse doctorale de pregătire ecoeconomică şi bioeconomică complexă pentru siguranţa şi securitatea alimentelor şi furajelor din ecosisteme antropice” şi Coordonator - Institutul Naţional de Cercetări Economice” Costin C. Kiriţescu” (INCE) al Academiei Române, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea din Oradea, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Universitatea „Titu Maiorescu”, Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino”, Bucureşti şi S.C.SIAT S.A, a creat un important forum academic de discuţii şi dezbateri pe teme legate de securitatea alimentară şi protecţia consumatorului.
La Arad a avut loc Conferinţa Internaţională "Securitatea alimentară, obiectiv prioritar pentru protecţia consumatorilor”


O delegaţie din Tunisia condusă de Excelenţa Sa Mahbouba Chebbi Guiga, ambasador al Tunisiei în România, a vizitat, în pe 3 aprilie, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Excelenţa Sa Mahbouba Chebbi Guiga s-a întâlnit cu rectorul UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi cu cei 96 de studenţi tunisieni de la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
Mahbouba Chebbi Guiga, ambasador al Tunisiei, a vizitat UVVGCasa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat pe 9 februarie workshop-ul cu tema “Reflectarea faptelor de corupţie în mass-media”. Dezbaterile au fost coordonate de Ştefan Olteanu, reputat jurnalist băcăuan şi de prof. Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău.
Workshop cu tema “Reflectarea faptelor de corupţie în mass-media” la Casa Corpului Didactic Bacău


Cel mai mare proiect, ca valoare, din istoria Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a fost lansat pe 21 octombrie. Proiectul demarat de USAMV Iaşi, intitulat „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu” (ICAM) co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în calitate de Organism Intermediar, în numele şi pentru Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în calitate de Autoritate de Management  pentru Programul Operaţional „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE), are o valoare totală de 42.860.000 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei.
A fost lansat cel mai mare proiect din istoria USAMV Iaşi


O roşie gigant a fost culeasă recent din Grădina Agrobotanică a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca. Roşia (Lycopersicon Esculentum) din soiul cunoscut în limbaj popular ca „Inimă de bou” culeasă de la USAMV Cluj-Napoca cântăreşte 758 de grame, o greutate mult mai mare faţă de valorile obişnuite ale acestui soi, care se situează în jur de 300-350 de grame. Precizăm că Grădina Agrobotanică este o grădină de cercetare didactică a studenţilor de la Facultatea de Agricultură şi Facultatea de Horticultură a universităţii. 
Fotografia ilustrează dimensiunile roşiei gigant faţă de o roşie normală din acelaşi soi.
Roşie gigant culeasă în Grădina Agrobotanică a USAMV Cluj-Napocauvvg.ro
focality
ub.ro
 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter