„Nație Prin Educație” marchează un nou eveniment de robotica sub egida Sezonului România – Franța

Mai presus de dezvoltarea spiritului de competiție, robotica ajută elevii din cadrul programului BRD FIRST Tech Challenge Romania să-și descopere și să-și pună în valoare abilitățile de lucru în echipă și creativitatea. De aceea, fiecare interacțiune cu echipe din alte țări, cu reprezentanți ai mediului de business sau cu oameni de știință recunoscuți la nivel mondial oferă de multe ori răspunsuri la întrebarea: încotro mi-ar fi cel mai bine să mă îndrept și cum pot investi mai bine în dezvoltarea mea?

În cadrul parteneriatului cu Sezonul România – Franța, Asociația „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul BRD FIRST Tech Challenge Romania în țara noastră, și partenerul francez American School of Paris au desfășurat „Robotica, un nou sport de echipă”. În cadrul acestui schimb educațional, cele două țări partenere au organizat atât demonstrații și workshop-uri de robotică, cât și vizite în centre universitare și hub-uri tehnologice. Tot acest schimb de experiență, care a urmărit dezvoltarea ideilor din domeniul roboticii și a abilităților de lucru în echipă și a creativității, a ajuns la final, iar acest moment va fi marcat printr-un eveniment care va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la orele 11:00, la American International School of Bucharest. Organizatorii își propun să aducă în fața elevilor înscriși în program oameni și subiecte interesante, care să-i inspire, să-i provoace, să le ridice noi semne de întrebare.

Tocmai pentru că se adresează tuturor celor care își doresc să își extindă orizontul de cunoaștere și să afle lucruri relevante pentru vremurile în care trăim, conferința va fi transmisă și online și va putea fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=uPQQR2Jsc40.

În sală vor fi prezenți peste 50 de elevi înscriși în programul FIRST Tech Challenge Romania de la licee din București, Ploiești, Buzău, Târgoviște și Rîmnicu Sărat, iar evenimentul va fi moderat de Vlad Măcelaru, antreprenor și fost Delegat de Tineret al României la ONU.

Evenimentul începe la ora 11, iar programul cuprinde: „Project management pentru echipe”, un workshop care folosește structurile de lucru Agile, susținut de traineri din echipa Agile IBM, „Dă mingea mai departe”, o sesiune interactivă de coaching pentru echipe, susținută de Mioara Soldan, coach ICF România și conectări online atât cu cele cinci echipe din țară care au fost la Paris, cât și cu echipa de la American School of Paris, pentru a afla cum s-a văzut întreaga experiență prin ochii lor.

Evenimentul este în parteneriat cu Sezonul România-Franța, BRD Groupe Societe-Generale și găzduit de American International School of Bucharest.