Pana la 1 octombrie apare agentia de credite pentru studenti

Secretarul de stat pentru invatamant superior din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Remus Pricopie, a declarat ca pana la 1 octombrie 2008 MECT va infiinta o Agentie de credite pentru studenti.
Potrivit secretarului de stat, primele credite pentru studenti vor fi acordate incepand cu 1
octombrie 2009. Aceste credite pot acoperi cheltuielile de cazare, masa, taxa de scolarizare, transport, fiecare student putand accesa, in functie de nevoi, una sau mai multe linii de credit. Secretarul de stat a tinut sa precizeze ca studentii vor trebui sa probeze ca au nevoie de acele credite.

Un alt proiect al MECT este, dupa cum sustine Remus Pricopie, formarea managerilor educationali. “Nu avem structura de formare a managerilor in invatamant. In urmatorii trei ani toti profesorii, decanii, prodecanii vor fi trecuti printr-un training iar la sfarsitul acestor trei ani, sapte sau opt universitati vor avea mastere in management educational”, a explicat secretarul de stat.

Conform reprezentantului MECT, un manager educational trebuie sa se descurce cu
procedurile financiare greoaie de acreditare, sa stie cum sa-si promoveze un proiect si ce tip de proiecte sa-si construiasca.