Parteneriat între universităţile publice din Iaşi privind promovarea ofertei educaţionale

Cele cinci universităţi publice din Iaşi au demarat prima acţiune comună, în colaborare cu municipalitatea, de promovare a ofertei educaţionale în rândul elevilor, au informat reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior. Derulat sub sloganul “Iaşi, oraşul studenţiei tale. Porţi deschise la universităţile ieşene“, cele cinci universităţi de stat au convenit să îşi deschidă porţile în perioada 21 – 25 aprilie către elevii care vor să afle ce înseamnă viaţa de student.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, Universităţii Tehnice “Gh. Asachi”, Universităţii de Medicină “Gr. T. Popa”, Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară şi Universităţii de Arte “George Enescu”, fiecare dintre universităţi îşi va desfăşura propriile evenimente şi prezentări.

Acest efort pe care îl facem noi în luna aprilie este un efort concertat pentru a da posibilitatea liceenilor să descopere facultatea la care au visat, pentru ca în perioada admiterii să meargă acolo unde au considerat că au calităţi, că pot să îşi dezvolte nişte abilităţi dar şi nişte competenţe, pentru ca ulterior, când merg la facultate, să nu abandoneze studiile pe motiv că nu li s-ar potrivi“, a declarat, într-o conferinţă de presă, ordonatorul de credite al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, Mihaela Onofrei.

Municipalitatea a dat asigurări că grupurile de elevi vor putea să viziteze centrul universitar pe “Traseul universitar” prin intermediul unui tur gratuit, în perioada 21 – 25 aprilie.

“La fiecare 70 – 90 minute, din zona Gării Mari din Iaşi vor pleca două autobuze colate cu identitatea vizuală a evenimentului ‘Iaşi, oraşul studenţiei tale’, care vor avea opriri în staţii predefinite şi semnalate corespunzător în apropierea fiecărei instituţii de învăţământ superior. Vrem să arătăm unitate prin diversitate. Iaşiul, prin municipalitate, trebuie să se implice astfel încât viitorii studenţi să ştie de ce au ales acest centru universitar şi, de ce nu, urmărim şi calitatea viitorilor studenţi. Scopul este de a lăsa Iaşiul deschis pentru orice iniţiativă educaţională. Nu suntem în situaţia de a ne confisca studenţii de la unii la alţii, ci de a oferi cât mai multe specializări. Cred că acest demers va fi pozitiv şi din punct de vedere al economiei locale. Fiecare dintre universităţile ieşene au reuşit să confirme că au studenţi şi absolvenţi foarte bine pregătiţi”, a declarat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, în cadrul conferinţei la care au fost prezenţi şi rectorii celor cinci universităţi publice. AGERPRES