Personalităţi ştiinţifice din 18 ţări participă la ISREIE 2010

mihut_lizica.jpgLa Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad au început joi, lucrările Simpozionului Internaţional “Cercetare şi Educaţie în Era Inovaţiei” (ISREIE) 2010.

“Simpozionul Internaţional organizat de universitatea noastră se află la cea de a treia ediţie a sa, referindu-se deopotrivă la educaţie şi la cercetare. Este de fapt o modalitate a noastră prin care ne raportăm la cercetarea fundamentală sau la cercetarea de specialitate, pe de o parte, iar pe de altă parte, prin raportarea la ştiinţele educaţiei şi, nu în ultimul rând, la mediul economic”, a declarat, joi, prof univ dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV Arad.

Potrivit sursei citate, această manifestare îşi propune, pe de o parte, să fie un loc de întâlnire pentru specialişti, cadre didactice, cercetători şi academicieni din 18 ţări şi din 39 de universităţi şi institute de cercetare din România. ‘Doresc să menţionez că, în premieră pentru UAV Arad, la lucrări participă şi reprezentaţii Academiilor de Ştiinţă din Moscova şi respectiv Sankt Petersburg (Rusia)’, a mai adăugat rectorul Lizica Mihuţ. În deschiderea ISREIE 2010, conducerea UAV Arad a oferit o recepţie, ocazie cu care studenţii Facultăţii de Design din cadrul universităţii au făcut o prezentare de modă. După prima parte a lucrărilor ISREIE 2010, care s-au desfăşurat în plen, acestea au continuat pe secţiuni, urmând să se încheie vineri. AGERPRES