Peste 100 de cadre didactice au protestat în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui

Peste 100 de cadre didactice, afiliate la FSLI Vaslui, au protestat, pe 13 noiembrie, în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, nemulţumite de modul de calcul al salariilor şi orelor suplimentare şi au solicitat aplicarea articolului 39 alineatul 2 din Legea salarizării unitare. Liderul de sindicat Sorin Ţiplea a afirmat că, la solicitarea Ministerului Educaţiei, IŞJ le-a cerut unităţilor şcolare să nu aplice acel articol, care ar duce la creşteri salariale şi pentru cadrele didactice.

Când este vorba despre tăieri salariale, legea se aplică imediat, dar când cadrele didactice trebuie să primească bani în plus, legea nu se mai respectă. Guvernul vrea să facă economii pe spatele celor care lucrează în învăţământ, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat. Avem informaţii că se pregăteşte un proiect de ordonanţă prin care cadrelor didactice nu li se va aplica articolul 39, articol care ar duce la majorări de salarii“, a declarat liderul de sindicat.

Dascălii vasluieni vor picheta sediul IŞJ şi în cursul zilelor de marţi şi miercuri. Tot până miercuri, cadrele didactice afiliate la sindicat vor purta la orele de curs un ecuson cu însemnul “Protest”. AGERPRES