Peste 130 de elevi şi profesori cu rezultate la olimpiadele naţionale au fost premiaţi de Primăria Deva

Peste 130 de elevi şi profesori din Deva au fost premiaţi pe 21 decembrie de administraţia publică locală pentru rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare naţionale pe parcursul acestui an, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Deva la unul dintre mall-urile din oraş.

Astfel, un număr de 83 de elevi de gimnaziu şi de liceu, precum şi 51 de cadre didactice implicate direct în pregătirea olimpicilor au fost recompensaţi cu diverse premii în bani, sumele necesare fiind asigurate din sponsorizările obţinute de Primăria Deva de la diverşi agenţi economici.

Cu toţii ne dorim o ţară ca afară, dar pentru asta avem nevoie de oameni bine pregătiţi, de performanţă, iar dumneavoastră aţi demonstrat acest lucru. Meritele şi rezultatele pe care le aveţi sunt rodul unei munci asidue. (…) Mi-aş dori ca în următorii ani, după ce veţi termina şi studiile universitare, cât mai mulţi dintre dumneavoastră să se întoarcă în Deva. Acest lucru va arăta că şi noi, cei din administraţia publică locală, v-am creat oportunităţi să reveniţi în municipiul natal“, a declarat primarul localităţii, Florin Oancea.

Elevii s-au arătat mulţumiţi de faptul că munca lor este apreciată de autorităţile locale, mulţi dintre copii afirmând că premiul îl vor folosi pentru a-şi cumpăra diverse lucruri pe care şi le doresc.

“Nu vreau să mă laud, dar ai nevoie de un pic de talent la discipline pe filieră teoretică, aşa cum sunt chimia, biologia, geografia. Trebuie să recunosc că mă simt bine că munca mea este apreciată şi că sunt lăudată de atât de multe persoane. E o mândrie pentru mine să ştiu că atâţia oameni se bucură pentru succesul meu”, a spus Ruxandra Oegar, o elevă de clasa a XII-a care, de-a lungul anilor, a participat la 15 olimpiade naţionale.

Premierea elevilor survine în contextul în care Consiliul Local Deva a aprobat recent ca elevii care învaţă la şcolile şi liceele din oraş, şi au medii generale de cel puţin 9,50, să beneficieze anul viitor de burse de merit acordate de la bugetul local. AGERPRES