Peste 160 de elevi, premiaţi de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru rezultatele deosebite obţinute în acest an

Peste 160 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiaţi, pe 19 decembrie, de Consiliul Judeţean pentru rezultatele obţinute în acest an, în cadrul unei gale organizate la Palatul Culturii din municipiul reşedinţă.

Fondul de premiere alocat de Consiliul Judeţean s-a ridicat la aproximativ 115.000 lei.

Un premiu în valoare de 10.000 lei a revenit echipei de robotică din cadrul Colegiului Naţional “Petru Rareş” Beclean, formată din opt băieţi şi două fete, care a ajutat administraţia judeţeană la depunerea a cinci proiecte retrospective pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, prin care s-a reuşit atragerea a peste 100 milioane euro din fonduri europene.

Pe lista premianţilor se mai numără 20 de elevi care au obţinut primele trei locuri la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională, răsplătiţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

De asemenea, 135 de elevi care au obţinut locul întâi la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare au beneficiat de stimulente financiare pentru performanţa lor, fiecare primind câte 500 lei. AGERPRES