Peste 260 de lucrări la Conferinţa Ştiinţifică a Şcolilor Doctorale de la Galaţi

Un număr de 267 de lucrări ştiinţifice, grupate pe opt secţiuni, au fost înscrise la Conferinţa Ştiinţifică a Şcolilor Doctorale organizată de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Manifestarea, care a durat două zile, a reunit, la deschidere, oficialităţi locale, oameni de cultură, profesori, conducători de doctorat şi doctoranzi.

Asemenea ediţiilor anterioare, participanţii au fost invitaţi la prezentări orale şi expuneri digitale în opt secţiuni concurente legate de domeniile principale ale cercetării doctorale la Universitatea Dunărea de Jos: Cercetare avansată în inginerie mecanică şi industrială; Metode avansate de investigare în mediu şi bio-sănătate; Progresele în domeniul ştiinţei, ingineriei şi gestionării agriculturii şi a resurselor biologice ale alimentelor; Cercetare avansată în inginerie electrică/electronică, inginerie sistemică şi tehnologii informaţionale; Eco-nanotehnologii, materiale funcţionale şi chimie; Modele economice şi strategii de competitivitate; Spaţii culturale. Vederi retrospective şi prospective; Istorie, societate, economie şi spiritualitate pe teritoriul României.

“Anul acesta au fost înscrise un număr de 267 de lucrări ştiinţifice, grupate pe cele opt secţiuni, toate urmând a fi analizate şi evaluate de o comisie desemnată. Obiectivele conferinţei sunt reunirea perspectivelor şi a provocărilor în cercetarea doctorală într-un forum comun, iar scopul acesteia constă în oferirea cercetătorilor de doctorat a unei platforme în care să se întâlnească şi să împărtăşească evoluţiile de ultimă oră în domeniul lor. Prin această activitate, Universitatea Dunărea de Jos îşi propune să promoveze excelenţa în cercetare, să stabilească parteneriate şi relaţii de colaborare prin schimbul de cunoştinţe şi expertiză”, se spune în comunicat.

În cadrul programului sunt incluse şi ateliere, standuri de expoziţie şi activităţi sociale, cu scopul de a dezvolta şi de a îmbunătăţi reţeaua şcolilor doctorale. Evenimentul cultural-ştiinţific de la Galaţi se înscrie în seria evenimentelor organizate în anul în care se comemorează 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918, care a condus la înfiinţarea statului român unit. AGERPRES