Peste 30 de universităţi din ţară participă la prima ediţie a Târgului de oferte educaţionale de la Buzău

Peste 30 de universităţi vor prezenta, în perioada 12-13 aprilie, la Muzeul Judeţean din Buzău, oferta educaţională pentru anul universitar 2019-2020, câteva sute de elevi interesaţi anunţându-şi prezenţa. Potrivit directorului Muzeului Judeţean, Daniel Costache, în cadrul târgului vor sosi cu standuri nu mai puţin de 32 de instituţii de învăţământ superior din ţară.

“Muzeul Judeţean în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi mai multe grupuri de iniţiativă ale elevilor au lansat acest inedit proiect. Reprezentanţi ai facultăţilor vor susţine conferinţe şi prelegeri dedicate elevilor buzoieni, cu teme ce privesc alegerea unei cariere, precum şi oportunităţile oferite de ramura de studii aleasă. De asemenea, aproape toate universităţile vor fi reprezentate la târg şi de către studenţi din Buzău”, a declarat sursa citată.

“Este o premieră pentru judeţul nostru, numărul mare de olimpici a crescut atractivitatea elevilor de la liceele noastre în întreaga ţară, la târg şi-au anunţat prezenţa câteva sute de elevi interesaţi de o carieră sigură, motiv pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a devenit partener în cadrul acestui proiect”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian. AGERPRES