Peste 450 de elevi olimpici din Harghita şi profesorii lor au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute în anul şcolar 2016-2017

Peste 450 de elevi olimpici şi circa 350 de profesori au fost premiaţi luni, în cadrul unor ceremonii organizate în municipiile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean. Inspectorul şcolar general Petru Gârbea a declarat că, prin acest eveniment, se încearcă recompensarea celor mai buni, dar şi încurajarea celorlalţi elevi care văd că eforturile colegilor sunt răsplătite.

Prin această premieră încercăm să îi recompensăm într-un fel pe cei mai buni dintre cei mai buni şi, totodată, să-i încurajăm pe ei şi pe ceilalţi care văd rezultatele acestor eforturi, să-i încurajăm să participe la diverse olimpiade, concursuri, fiind şi aceasta o parte a formării lor, a educaţiei lor pentru a face faţă în viaţa de zi cu zi“, a afirmat Gârbea, la ceremonia organizată în sala festivă a Liceului “Segito Maria”, de la Miercurea Ciuc.

La rândul său, prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a felicitat efortul elevilor şi profesorilor, dar şi responsabilitatea părinţilor în formarea copiilor lor. “Oamenii şcolii sunt dascălii, cei care creează cu dărnicie şi inteligenţă oameni, luminează minţi şi nasc caractere. Cred că există un angajament nescris al profesorilor de a face lumea mai bună prin educaţie, de aceea aprecierea noastră ar trebui să se îndrepte întotdeauna către cadrele didactice şi către munca asiduă pe care acestea o depun.(…) Educaţia trebuie să fie, totodată, îndrumată cu îngrijire şi de către părinţi, pentru că educaţia de acasă nu poate fi înlocuită de şcoală, de aceea gândul meu se îndreaptă astăzi şi către părinţii elevilor. (…) Elevilor le doresc succes pe mai departe şi le spun că şcoala este aceea care poate forma deprinderi de muncă ordonată, poate dezvolta şi cizela înclinaţiile native şi dobândite, de aceea trebuie să aibă un respect întotdeauna pentru şcoală, pentru cadrele didactice care-i pregătesc şi să reprezinte cu cinste instituţia de învăţământ din care fac parte”, a declarat Jean-Adrian Andrei.

În cadrul evenimentului, derulat simultan la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa şi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, au fost premiaţi aproximativ 470 de elevi cu performanţe deosebite obţinute la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare în anul şcolar 2016-2017 şi circa 350 de cadre didactice. Premiile, în valoare totală de 43.500 lei, constând în cupoane valorice, au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Harghita, elevii putând să-şi cumpere cărţi sau materiale sportive. Dascălii au fost răsplătiţi cu diplome de merit.

Informaţiile furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că în anul şcolar 2016-2017, la olimpiadele şi concursurile şcolare din calendarul Ministerului Educaţiei, derulate în Harghita, au participat peste 4.000 de elevi. AGERPRES