Peste 480 de participanţi la o ediţie de excepţie a Conferinţei de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase” de la Iaşi

dermatologie_iasi_mare.jpgPersonalităţi marcante ale dermatologiei româneşti şi invitaţi internaţionali s-au aflat la Iaşi, între 24 şi 26 mai 2012, pentru cea de-a optsprezecea ediţie a Conferinţei de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase”.

Preşedintele Societăţii Române de Dermatologie Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, alături de Secretarul General Dr. Alin Nicolescu şi numeroşi membri ai conducerii SRD, împreună cu specialişti importanţi ai dermatologiei din întreaga ţară şi peste 480 de participanţi au dezbătut cele mai noi metode de tratament şi ultimele noutăţi în domenii precum: dermatologia geriatrică, dermatoscopie sau dermatocosmetologie.

Medici dermatologi, medici de familie, geriatri şi specialişti în bolile infecţioase s-au reîntâlnit la Iaşi, cu prilejul unei manifestări de tradiţie, Conferinţa de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase”, ediţia din acest an marcând şi un eveniment de suflet pentru organizatori, celebrarea a 125 de ani de la naşterea profesorului Gheorghe Năstase.

“Ediţia din acest an ne-a demonstrat că avem un eveniment puternic, cu un nivel ştiinţific foarte bun, în care reuşim să transmitem participanţilor informaţii relevante şi interesante din domeniul dermatologiei. A fost o întâlnire interactivă în care am pus în discuţie cele mai noi tratamente şi tehnologii disponibile şi s-au prezentat cele mai noi terapii în domeniul dermatologiei şi dermatocosmetologiei. Conferinţa de Dermatologie Zilele Gh. Năstase este şi în acest an rezultatul muncii unei echipe de oameni dedicaţi, specialişti în domeniile lor, care s-au implicat să realizeze o conferinţă dinamică, un real schimb de experienţă pentru medicii participanţi. Ediţia cu numărul XVIII este dovada că reuşim să creştem în fiecare an şi că suntem unul din evenimentele de referinţă în domeniul dermatologiei. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi ne revedem în 2013, la o nouă ediţie a Conferinţei “Zilele Gh. Năstase”” a declarat Conf. Dr. Laura Gheucă Solovăstru, preşedintele conferinţei, la sfârşitul sesiunilor de lucru.

Desfăşurată sub egida Societăţii Române de Dermatologie de către Clinica Dermatologică, a Spitalului Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iaşi şi Disciplina de Dermatologie din Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi, la deschiderea oficială au participat membrii ai conducerii UMF Iaşi, Conf. Dr. Dragoş Pieptu prorector, Prof. Dr. Doina Azoicăi decanul Facultăţii de Medicină, Prof. Dr. Norina Forna decan Facultatea de Medicină Dentară şi directorul medical al Spitalului Sf. Spiridon Iaşi, Conf. Dr Camelia Bogdănici.

Conferinţa a debutat cu o sesiune dedicată Dermatoscopiei, susţinută de Dr. Paul Ionescu (Bucureşti). A urmat o serie de 26 cazuri clinice din domeniul Dermatologiei Geriatrice, unde au fost prezentate aspecte din activitatea practică a dermatologilor de renume din ţară şi din republica Moldova, dar şi experienţa medicilor dermatologi tineri, în formare.

Cea de-a doua zi a conferinţei a fost dedicată Dermato – Oncologiei Geriatrice şi secţiunii specializate de Dermatologie geriatrică, unde participanţii la eveniment au avut posibilitatea de a-l asculta şi de a interacţiona cu unul din invitaţii speciali ai Conferinţei, Frank Siebenhaar, M.D. în cadrul departamentului de Dermatologie şi Alergii din Allergie Centrum Charite/ECARF, Charite – Universitatsmedizin Berlin.

Sâmbătă, 26 mai 2012, în ultima zi a Conferinţei de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase” de la Iaşi, au fost prezentate cele mai noi tratamente şi tehnologii în Dermatocosmetologie, iarGuido Cappare de la AMIA Milano, un alt invitat special al Conferinţei, a vorbit despre “Eficacitatea Homeorose în tratamentul Rozaceei” şi despre cele mai noi metode de tratament ale pielii uscate şi inflamate.

Au fost trei zile de program ştiinţific consistent, cu prezentări interesante şi interactive, cu workshop-uri deosebite şi de mare impact, reunite într-o ediţie de excepţie a Conferinţei de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase” care dovedeşte că Iaşul rămâne un punct important pentru învăţământul medical şi practica dermatologică românească acompaniate de un program social divers şi antrenant.

Evenimentul a fost susţinut de parteneri cu renume, precum: Angelini, Sanofi, Abbott, Pfizer, MSD, Antibiotice, Janssen, Avene, Astellas, GSK, L`Oreal, Bioderma şi alţii.

Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi ne revedem în 2013.