Peste 500 de participanţi la olimpiada naţională de limba franceză, găzduită de municipiul Bistriţa-Năsăud

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud va organiza, în perioada 18-23 aprilie, etapa naţională a olimpiadei de limba franceză, la care sunt aşteptaţi peste 400 de elevi din clasele VII-XII şi o sută de profesori, din toate judeţele ţării.

Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc în data de 18 aprilie, ora 15,00, la Palatul Culturii Bistriţa, iar probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 19 şi 20 aprilie, la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din municipiu. Câştigătorii olimpiadei vor reprezenta România la etapa internaţională a acestui concurs, ce se va desfăşura în luna septembrie.

Săptămâna viitoare, IŞJ Bistriţa-Năsăud va organiza şi etapa naţională a concursului la discipline tehnologice din cadrul învăţământului profesional, la calificarea frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist. Competiţia se va desfăşura în perioada 22-26 aprilie şi la ea vor participa 22 de elevi de clasa a XI-a, din tot atâtea judeţe. Proba scrisă va fi susţinută, în data de 23 aprilie, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Beclean, în timp ce proba practică va avea loc în 25 aprilie, la Liceul tehnologic de servicii Bistriţa. AGERPRES