Pregătiri urgentate pentru începutul anului şcolar în sectorul 4

banci goale.jpgPrimarul Cristian Popescu-Piedone a cerut serviciilor responsabile să accelereze în acest sfârşit de săptămână ritmul de executare a lucrărilor de igienizare în şcoli, pentru ca toate unităţile de învăţământ din sectorul 4 să îi poată întâmpina pe elevi în cele mai bune condiţii pe data de 17 septembrie.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale emis vineri, nouă unităţi vor avea lucrările finalizate luni, 10 septembrie, iar alte nouă, cel mai târziu miercuri, 12 septembrie, acesta fiind termenul limită impus de edilul sectorului 4.

De asemenea, tot până pe 10 septembrie, toate cele 25 de şcoli generale din sectorul 4 în care se organizează clasa 0 vor avea pregătit mobilierul, care a fost achiziţionat de unităţile de învăţământ cu fonduri primite de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Totodată, în aceleaşi unităţi de învăţământ, acolo unde spaţiul a permis, primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus să fie amenajate prin compartimentare grupuri sanitare pentru micii elevi.

Autoritatea Locală Sector 4 a alocat pentru pregătirea deschiderii anului şcolar suma totală de 5.615.302,33 lei, necesară realizării tuturor lucrărilor de igienizare, înlocuit gresie, faianţă, montat parchet, instalaţii electrice şi sanitare. Toate unităţile de învăţământ din sector au autorizaţie de funcţionare.

Potrivit primarului Cristian Popescu-Piedone, “datoria” autorităţii este de a crea cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea procesului educaţional şi a impune o exigenţă maximă.

“Deşi există un buget mic, clasat pe penultimul loc în topul pe sectoare, dorim să continuăm a găsi soluţii pentru construirea de grădiniţe, săli de sport, dar şi pentru extinderea unor programe de tip after school sau step by step. Totodată, după începerea cursurilor, responsabilitatea noastră, ca autoritate locală, va spori, fiindcă ne preocupă siguranţa micuţilor. Vom întreprinde şi demersuri pentru montarea unor sisteme de supraveghere video”, a subliniat Cristian Popescu-Piedone, citat în comunicat.

Pe parcursul vacanţei de vară, s-au efectuat la unităţile de învăţământ din sectorul 4 reparaţii la instalaţiile electrice şi de încălzire, la acoperişuri, gresia şi faianţa au fost înlocuite iar instalaţiile sanitare au fost schimbate, intervenindu-se însă doar acolo unde executarea acestui tip de lucrări se impunea. AGERPRES