Preşedintele ARACIS va înmâna certificatul “Grad de încredere ridicat” conducerii Universităţii din Oradea

Preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), prof. univ. dr. ing. Iordan Petrescu, va decerna pe 15 iulie, conducerii Universităţii din Oradea certificatul “Grad de încredere ridicat”, informează un comunicat transmis de către instituţia de învăţământ superior bihoreană.

Potrivit sursei citate, certificatul a fost acordat în urma vizitei instituţionale de evaluare externă ARACIS, care s-a desfăşurat la Universitatea din Oradea în octombrie 2018 şi a fost validat în şedinţa agenţiei din 21 martie 2019. De asemenea, preşedintele ARACIS va susţine luni, la Universitatea din Oradea, şi o conferinţă despre managementul calităţii în învăţământul superior şi noua metodologie pentru clasificare şi ierarhizare în învăţământul superior.

Universitatea din Oradea a primit, pentru prima dată, calificativul “grad de încredere ridicat” în anul 2013, în perioada primului mandat al rectorului Constantin Bungău început în anul 2012. Calificativul a fost acordat în 20 decembrie 2013 pentru perioada 2013 – 2018.

În urma vizitei de evaluare externă din octombrie 2018, Universitatea din Oradea a primit, din nou, cel mai mare calificativ – “grad de încredere ridicat” – din partea ARACIS.

Comisia de experţi evaluatori ai agenţiei, studenţi şi cadre didactice din ţară şi din străinătate au evaluat 21 de programe de studii de licenţă şi un domeniu de studii de master.

Echipa de experţi evaluatori a apreciat oferta educaţională diversificată şi adaptată la cerinţele pieţei muncii, care include şi programe de studii de licenţă şi master cu predare în limbi străine. La aceasta s-a adăugat campusul modern, colaborarea bună cu mediul socio – economic, care oferă posibilitatea realizării de stagii de practică, dezvoltarea de proiecte internaţionale şi creşterea vizibilităţii internaţionale în domeniul cercetării ştiinţifice. AGERPRES