Prima promotie de ingineri la Satu Mare

univ tehnica.jpgFestivitatea de absolvire a studentilor Universitatii Tehnice din Cluj, filiala Satu Mare, a avut loc pe 15 mai, acestia fiind primii ingineri formati la Satu Mare.

Coordonatorul filialei Satu Mare a Universitatii Tehnice, conferentiar doctor Ovidiu Ioan Costin, a declarat la festivitate ca au absolvit Facultatea de Mecanica si Constructii Masini un numar de 89 de studenti din totalul celor 160 care s-au inscris. Acestia au fost absolventii a doua generatii, ultima cu cinci ani de invatamant si prima cu patru ani.

Ovidiu Ioan Costin a subliniat ca a primit un sprijin important din partea administratiei locale, in special a fostului viceprimar Viorel Solschi. In momentul de fata, Universitatea functioneaza in incinta Colegiului National Mihai Eminescu, iar reprezentantii acesteia au demarat un proiect pentru ridicarea propriului sediu. Universitatea Tehnica si-a deschis filiala la Satu Mare in 2005, cand mai multe societati care functioneaza in incinta Parcului Industrial Satu Mare s-au plans de lipsa de ingineri la Satu Mare.