Profesori de la Harvard, Universitatea din Chicago şi bancheri de pe Wall-Street, cursuri la prestigioasa şcoală Young Leaders Club-Finance Sibiu

Peste 30 de tineri au participat în perioada 21-30 iulie, la Young Leaders Club – Finance, cea mai prestigioasă şcoală de vară pe teme de finanţe din Sud-Estul Europei, de la Sibiu, unde au predat profesori de la Harvard şi Universitatea din Chicago, a anunţat, miercuri, Universitatea “Lucian Blaga”.

Printre cei care au ţinut cursuri se numără Ralph Acampora – părintele analizei tehnice şi unul dintre cei mai respectaţi analişti de pe Wall-Street, Christof Ruhl – directorul global de cercetare al ADIA şi fostul economist şef al Bristish Petroleum, Cris Doloc – profesor la Universitatea din Chicago, Marion Laboure – profesor la Universitatea Harvard şi Marian Micu – director de Cercetare în cadrul diviziei de investiţii a Credit Suisse.

“În acest an, un număr total de peste 400 de tineri şi-au exprimat interesul pentru acest eveniment care a devenit de tradiţie. Dintre ei, cei mai buni 30 au fost selectaţi să participe la unul dintre cele mai căutate programe de vară din Europa de Est. În cele zece ediţii de până acum, programul a atras participanţi dintr-un număr de 36 de ţări, dintre care menţionăm: SUA, Germania, Franţa, China, India, Rusia, Spania, Ucraina, Azerbaijan, Polonia sau Bulgaria. De asemenea, anual participă un număr de cel puţin 10 studenţi români de la universităţi de top din Europa şi SUA”, a declarat preşedintele Young Leaders Club, Florin Grosu.

Pe parcursul celor zece zile, cei 30 de tineri au fost provocaţi pe teme avansate de finanţe şi investment banking, macroeconomie, investiţii în pieţe emergente sau construirea unui portofoliu de acţiuni.

În plus, participanţii au simulat tranzacţii prin implicare într-un joc de trading inter-bancar, unic în Europa, în decursul căruia aceştia au fost în competiţie pe pieţe fictive de valute şi acţiuni. AGERPRES