Profesorii de limba engleza s-au reunit la Iasi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

150 de profesori de limba engleza din zona Moldovei au participat pe 23 mai, la Colegiul de Arta “O. Bancila” din Iasi, la deschiderea celei de-a 18-e editii a conferintei anuale MATE (Moldavian Association of Teachers of English).
Conferinta se organizeaza in fiecare an la Iasi, MATE fiind una dintre cele 4 asociatii zonale a profesorilor de limba engleza existente in tara: BETA (Bucuresti), CETA (Cluj) si TETA (Timisoara). Cele patru asociatii reunite au infiintat RATE (Romanian Association of Teachers of English), a carei conducere este asigurata prin rotatie de fiecare din cele patru asociatii.

Evenimentul de la Iasi s-a desfasurat pe 23 si 24 mai, in organizarea MATE, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Casa Corpului Didactic Iasi si Consiliul Britanic, avand invitati din tara si din Anglia. “Conferinta s-a desfasurat sub forma de prelegeri in plen, dar si pe ateliere (workshop), ceea ce a insemnat un util schimb de idei si de experienta, in vederea perfectionarii profesionale. Au existat standuri ale editurilor consacrate care au prezentat noutatile in domeniul predarii limbii engleze”, a declarat inspectorul scolar de limba engleza al judetului Iasi, prof. Constantin Paidos.