Proiect pentru sprijinul studenţilor din primul an de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF

Studenţii Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Gr.T.Popa Iaşi vor beneficia de un program privind prevenirea abandonului care va fi lansat de conducerea facultăţii.

Decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Consuela Forna, managerul proiectului, a declarat că prin intermediul proiectului se doreşte sprijinirea studenţilor înmatriculaţi în anul I în Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi expuşi riscului de abandon universitar.

Potrivit sursei citate, prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului “Prevenirea abandonului şcolar şi consilierea în alegerea traiectoriei în cariera pentru studenţii anului I de medicină dentară şi tehnică dentară. BeMeDTech” duc la motivarea şi accesul studenţilor din grupul ţintă la o educaţie de calitate, având ca rezultat final o creştere a promovabilităţii la încheierea proiectului de trei la sută.

“Dorim îmbunătăţirea performanţelor academice pentru 225 studenţi din anul întâi aflaţi în situaţii de risc de abandon universitar, din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară şi al specializării de Tehnica Dentară, prin participarea la programe de consiliere profesională şi orientare în carieră, servicii de coaching şi dezvoltare personală şi crearea unui instrument care să sprijine dezvoltarea personală a tinerilor. Vor fi inclusiv tutoriale interactive şi asistenţă specializată în utilizarea strategiei din partea unor specialişti în psihologie şi dezvoltare personală”, a declarat Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară. AGERPRES