Proiectul “Sănătos de mic” – Prevenția începe cu educația are loc pe 23 noiembrie, la Grădinița 73 din Bucureşti

În România, 26,75% dintre copiii de 8 ani sunt supraponderali, dintre care 11,64% obezi, iar 5,11% sunt subnutriți. Toate aceste probleme au legătură cu alimentaţia copiilor, iar alimentația sănătoasă reprezintă un factor important în prevenția lor.

Danone, Asociaţia SAMAS şi Oameni şi Companii vă invită la conferința de presă organizată cu ocazia lansării proiectului ”Sănătos de mic” – Prevenția începe cu educația, care va avea loc pe 23 noiembrie, de la ora 10:00, la Grădinița 73 din Bucureşti.

Acest program de educaţie nutriţională, desfăşurat în grădiniţe, este dezvoltat în colaborare cu mai multe societăţi medicale, instituţii de sănătate publică relevante şi cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti, pe baza recomandărilor naţionale privind nutriţia corectă la vârsta preşcolară.

Proiectul îşi propune reducerea prevalenţei obezităţii în grupa de vârstă preşcolară, îmbunătăţirea stării de nutriţie şi sănătate pe termen lung, printr-un program naţional de educaţie şi dezvoltare de obiceiuri sănătoase pentru întreaga viaţă.

Programul se adresează copiilor preșcolari, părinților lor și personalului din grădinițe și este realizat de cadre medicale specializate, prin cursuri de nutriție și psiho-pedagogie.

În cadrul evenimentului, veţi putea asista la un atelier de gătit pentru copii. Adresa Grădiniţei 73 este Splaiul Independenței 68, București (zona metrou Izvor).

Vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Școlar București, Institute de Sănătate Publică, directori de grădiniță și membri ai Advisory Board.

 

AGENDA EVENIMENTULUI

– “Sănătos de mic” – prezentarea proiectului, Dr. Marina Oțelea, Director Executiv Asociația SAMAS

– Riscurile obezității – Prof. Dr. Gabriela Radulian, Vicepreședinte, Societatea de Nutriție din România

– Importanța proiectului pentru grădinițe

– Atelier de gătit pentru copii susținut de consilierul în nutriție Gabriela Codruța Nedelea, Asociaţia SAMAS