Protocol de colaborare româno-italian între instituţii de învăţământ superior

sorin-bota.jpgUn protocol de colaborare româno-italian a fost semnat, vineri, la Cluj-Napoca, între reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior din municipiu şi din mari centre italiene. Universităţile Tehnică, de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, “Dimitrie Cantemir” şi “Bogdan Vodă” vor colabora, în baza acestui acord, pe termen lung, cu Universităţile “Camerino”, “Sassari” şi “Marche” din Italia.

Iniţiativa acestui parteneriat aparţine Grupului de prietenie interparlamentară româno-italian, condus de senatorul PSD de Maramureş Marius Sorin Bota şi de deputatul italian Guido Melis. Senatorul Marius Sorin Bota a declarat, cu acest prilej, că “aceste acorduri bilaterale vor contribui semnificativ la dezvoltarea colaborării instituţionale, la perfecţionarea cadrelor universitare, iar studenţii români vor putea beneficia de burse în Italia, iar italienii în România”.

La festivitatea de semnare a protocolului de colaborare universitară au rostit cuvinte de apreciere privind accentul care se pune la Cluj-Napoca pe orele de laborator şi pe cunoştinţele practice studenţii masteranzi italieni Martino Cecere şi Gianpiero Cerrone de la Universitatea Tehnică. Sâmbătă, la Baia Mare, va fi semnat un acord similar între cele trei instituţii italiene de învăţământ superior şi Universitatea de Nord. AGERPRES