Rectorul SNSPA a participat la întâlnirea Grupurilor de lucru în domeniul educației, din cadrul Reuniunii Miniștrilor Educației din țările G20

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la întâlnirea Grupurilor de lucru în domeniul educației, din cadrul Reuniunii Miniștrilor Educației din țările G20, eveniment care a avut loc în perioada 4-5 septembrie 2018, în Mendoza, Argentina.

În cadrul reuniunii din America Latină, rectorul SNSPA a avut o serie de întâlniri cu foști și actuali miniștri ai educației, reprezentați ai Băncii Mondiale, Varkey Foundation, Education International, Malala Fund, Junior Achievement Worldwide, Dubai Cares, Comitetul Internațional al Crucii Roșii – Biroul Regional, precum și cu înalți oficiali ai autorităților argentiniene. Țara gazdă a fost reprezentată la cel mai înalt nivel de către domnul Esteban BULLRICH, senator, fost ministru al educației în Argentina (2015-2017) și membru al Grupului Atlantis, domnul Alejandro FINOCCHIARO, ministrul educației în Argentina, și Jaime CORREAS, ministrul educației în Regiunea Mendoza, Argentina.

Principalele teme abordate pe parcursul reuniunilor de lucru au fost accesul și echitatea, educația în era digitală, calitatea și piața muncii, reformele structurale în domeniul educației, precum și educația și drepturile omului. Participanții la sesiunile de lucru au pledat pentru cooperarea în domeniul educației la nivel internațional, pentru a identifica cele mai bune soluții la provocările pe care toate țările, indiferent de nivelul lor de dezvoltare, le întâmpină în asigurarea unui învățământ de calitate pentru toți copiii, adaptat la nevoile societăților de astăzi și de mâine, din ce în ce mai interdependente, ca urmare a procesului de globalizare.

Prof. univ. dr. Remus Pricopie a participat la reuniunea din Mendoza în calitatea sa de membru al Atlantis Group – un grup format din 26 de foști miniștri ai educației, care funcționează în colaborare cu Varkey Foundation și Clubul de la Madrid, și de Președinte al Forumului Academic Permanent (FAP) Uniunea Europeană – America Latină și Caraibe.