Reduceri de taxe sau gratuitate la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava

graur adrian.jpgPeste 200 de studenti asistati, cei orfani, cei din Ucraina si Republica Moldova sau cei cu probleme medicale din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica din cadrul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava beneficiaza de reduceri la taxa de scolarizare.

Rectorul Universitatii, Adrian Graur, a declarat, marti, ca au fost aprobate de catre conducerea facultatii scutiri partiale sau totale de la plata taxei aferente studiilor pe care le urmeaza, pentru 207 studenti.

Aceste beneficii s-au acordat in baza mai multor criterii, astfel ca 20 de studenti sunt scutiti de plata taxei de 1.800 lei pentru acest an universitar, in baza finantarii facultatii, iar alti patru asistati, provenind din centre de plasament, vor urma cursurile de licenta si master in regim gratuit. O reducere de 50% la taxa, echivalentul a 900 – 1.250 de lei, au primit cei 36 de studenti din Republica Moldova si Ucraina, 17 studenti implicati in actiuni de voluntariat si opt orfani de ambii parinti.

Conducerea facultatii a acordat o reducere de 25% la taxa de studii (intre 450 si 625 lei) pentru 112 orfani de un parinte si pentru zece studenti, pe motive medicale. Aceeasi intentie o are si Facultatea de Inginerie Alimentara, unde studentii orfani de ambii parinti, cu varsta pana la 23 ani, sau proveniti din centrele de plasament (maxim doi studenti pe an de studiu) vor beneficia de scutire totala de taxa. Studentii orfani de un parinte, cei cu parinti sau sot/sotie angajati ai Universitatii ‘Stefan cel Mare’ Suceava, la fel ca si doctoranzi angajati ai Universitatii, vor plati doar jumatate din taxa de studiu. Pentru studentii cu afectiuni medicale grave se va acorda o reducere de 90%, iar angajatii Universitatii care urmeaza cursurile uneia dintre cele noua facultati beneficiaza de scutire totala de taxa. AGERPRES