Salarizarea profesorilor din Botoşani va fi asigurată cu fonduri din trimestrul III

profesori-cancelarie.jpgSalarizarea cadrelor didactice din municipiul Botoşani va fi asigurată cu fonduri din trimestrul al treilea, a declarat, vineri, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Botoşani, Radu Ţurcanu.

DGFP a aprobat transferul unei sume de 700.000 de lei din trimestrul III în trimestrul II, pentru a acoperi deficitul creat ca urmare a plăţii, în aprilie şi mai, a salariilor majorate cu 33%, în baza unor hotărâri judecătoreşti. “Noi am făcut acest transfer. Asta nu înseamnă că trimestrul III va rămâne descoperit. Urmează rectificări. Nu ne facem probleme”, a afirmat Ţurcanu.

Cadrele didactice din municipiul Botoşani au beneficiat, în primele cinci luni ale acestui an, de salarii majorate cu 33%, ca urmare a câştigării în instanţă a proceselor în care au solicitat plata în baza actului normativ aprobat în 2008 care prevedea majorarea cu 50% a salariilor.

În luna martie, cadrele didactice au stat în grevă generală aproape trei săptămâni, ca urmare a lipsei fondurilor pentru plata salariilor. Ulterior, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe o Lege privind salarizarea profesorilor, în baza căreia salariile din învăţământ au fost limitate. AGERPRES