MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Luni, 28 Noiembrie 2016

Mircea Dumitru către elevii medaliați la olimpiade și concursuri internaționale: “Vă îndemn să vă gândiți în viitor la țara voastră”

dumitru_mircea2.jpgMinistrul Educației, Mircea Dumitru, i-a îndemnat, luni, pe elevii medaliați la olimpiadele și concursurile internaționale ca, după ce își vor desăvârși pregătirea la școli din străinătate, să se întoarcă de unde au plecat și să se gândească la modalitățile în care ar putea ajuta România să devină o țară așa cum și-o doresc.
El a povestit că recent s-a întâlnit cu studenți români de la Universitatea din Oxford. "Ceea ce mi-a atras atenția, ceea ce m-a impresionat în mod cu totul aparte la discuția pe care am avut-o cu acești tineri români de la Oxford a fost dorința lor puternică, vie de a reveni acasă și de a contribui efectiv la refacerea și dezvoltarea țării noastre".

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Ministrul Educaţiei va premia elevii medaliaţi la olimpiadele internaţionale

medalii.jpgUn număr de 202 elevi medaliaţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale vor fi premiaţi luni de ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, în cadrul unei festivităţi care se va desfăşura la Palatul Naţional al Copiilor.
"Vor fi recompensaţi 202 elevi câştigători a 227 distincţii (3 premii I absolute, 48 de medalii de aur/premii I, 82 de medalii de argint/premii II, 53 de medalii de bronz/premii III şi 41 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, vor fi premiaţi cei 215 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 100 de şcoli din care provin laureaţii", informează MENCS, într-un comunicat de presă.

uvvg.ro

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Mircea Dumitru: "Este foarte greu să faci o şcoală personalizată"

dumitru_mircea2.jpgMinistrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că este foarte greu să se creeze o şcoală personalizată în România, dar şi-a manifestat speranţa ca în viitor să se realizeze acest lucru, întrucât o astfel de unitate de învăţământ ar putea să îi formeze pe dascăli pentru a se apropia foarte mult de nevoile fiecărui elev şi student în parte.
"Cred că, în momentul de faţă, dacă aş putea să spun în câteva cuvinte ce aş reproşa, nu şcolii româneşti, este o chestiune mai generală, se întâmplă în foarte multe sisteme de educaţie, este faptul că de foarte multe ori uniformizează şi pune lucrurile într-un fel de şapă. Este foarte greu să faci o şcoală personalizată, dar cred că asta este o misiune înaltă pentru cei care sunt în domeniul ştiinţelor educaţiei mai ales şi avem speranţa şi un optimism rezonabil că, în viitorul nu foarte îndepărtat, vom fi capabili în România să dezvoltăm o astfel de şcoală care să îi formeze, să îi educe pe viitorii educatori în aşa fel încât aceştia să se apropie foarte mult de nevoile fiecărui elev, fiecărui student în parte", a afirmat Dumitru, în cadrul unei conferinţe desfăşurate la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti.

Duminica, 27 Noiembrie 2016

Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice are o nouă componenţă şi un nou regulament de organizare şi funcţionare

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a aprobat printr-un ordin componenţa noului Consiliu Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS), respectiv regulamentul de organizare şi funcţionare al acestui organism consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).
Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, CNCS este format din 21 membri, inclusiv preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai acestuia, numiţi prin ordin al ministrului Educaţiei pentru un mandat de patru ani. Preşedinte al CNCS este Alexandru Babeş de la Universitatea din Bucureşti iar vicepreşedinţi - Mirela Voiculescu de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi Cristian Litan de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

focality
ub.ro

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Mircea Dumitru spune că va reglementa câte ore poate să lucreze la teme un elev în afara şcolii

dumitru_mircea2.jpgMinistrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat la sesiunea online "De vorbă cu Ministrul tău" că luni va semna un ordin prin care se va reglementa câte ore poate şi trebuie să lucreze la teme un elev în afara şcolii.
"Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate şi trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afara şcolii. Ceea ce se întâmplă este că vacanţele de vară se transformă într-un fel de competiţie, de concurs - câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Noi, oamenii maturi, aşteptăm vara pentru a putea să ne relaxăm, să ne odihnim".

Marti, 22 Noiembrie 2016

Diferențele de evaluare a CV-urilor candidaților pentru posturile de directori vor fi analizate de Corpul de Control al MENCS

dumitru_mircea4.jpgMinistrul Educației, Mircea Dumitru, anunță că va mandata Corpul de Control să analizeze situațiile în care s-au înregistrat diferențe de evaluare a CV-urilor candidaților la funcțiile de directori de școli. "Ne aflăm în plin proces de depunere a contestațiilor. Cred că suntem datori profesorilor cu un răspuns clar referitor la posibilitatea contestării probei de evaluare a CV-ului. Am purtat în ultimele zile mai multe discuții, cu juriști și colegi din minister, pentru a identifica modalități de rezolvare a situațiilor semnalate. În acest moment, există mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizărilor inspectoratelor școlare județene sau ale candidaților".Luni, 14 Noiembrie 2016

Ministerul Educației propune modificări la dubla specializare, definitivat, funcţionarea şcolilor doctorale

ministerul_educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a pus în consultare publică un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează clarificarea cadrului normativ privind învăţământul special integrat, dubla specializare, examenul naţional de definitivare în învăţământ, contractul de management al directorilor de şcoli, dar şi reglementarea funcţionării şcolilor doctorale în anul universitar 2016 - 2017.

Joi, 10 Noiembrie 2016

Ministerul Educaţiei propune descentralizarea procedurilor de recunoaştere a diplomelor sau titlurilor academice obţinute în străinătate

ministerul educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) a supus consultării publice trei proiecte de metodologii privind recunoaşterea automată de către universităţile acreditate din România a diplomelor de doctor, funcţiilor didactice şi calităţii de conducător de doctorat obţinute în străinătate. Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, în baza metodologiilor unitare stabilite de Ministerul Educaţiei şi Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), instituţiile de învăţământ superior aprobă, prin metodologii proprii, criteriile de recunoaştere pentru fiecare domeniu în parte. În prezent, aceste proceduri sunt asigurate de MENCS şi CNRED.

usamv

Marti, 08 Noiembrie 2016

Ministerul Educaţiei pune în dezbatere publică propunerile de standarde obligatorii pentru conferirea calităţii de conducător de doctorat

ministerul_educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a pus marţi în dezbatere publică propunerile de standarde minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea calităţii de conducător de doctorat şi a atestatului de abilitare, dar şi standardele pentru participarea la concursurile pentru ocuparea funcţiilor didactice universitare de conferenţiar şi profesor şi pentru acordarea gradelor profesionale de cercetător ştiinţific I şi II. Fiecare din cele 35 de comisii de specialitate vor avea standardele proprii.

Luni, 07 Noiembrie 2016

Ministrul Mircea Dumitru propune revenirea la dubla specializare, ca răspuns la lipsa profesorilor din învăţământul gimnazial

dumitru_mircea3.jpgMinistrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a anunţat că va propune Guvernului o ordonanţă de urgenţă care să le propună universităţilor să revină la dubla specializare oferită absolvenţilor, lucru care ar ajuta cadrele didactice să răspundă mai bine nevoilor sistemului de învăţământ gimnazial. Mircea Dumitru, care a fost prezent luni la o întâlnire cu specialişti din domeniul educaţiei pe tema analfabetismului funcţional, a afirmat că o problemă care se va acutiza în viitor este lipsa profesorilor, iar aceasta este cauzată şi de faptul că în ultimii ani universităţile au mers pe formula monospecializării la examenele de licenţă.Pagina 1 / 141  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter