MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Duminica, 29 Iunie 2014

Cofondatorul Twitter te învață cum să-ți folosești potențialul creativ în "Ce mi-a șoptit o vrăbiuță", cea mai nouă apariție la Editura Publica

ce_mi_a_soptit.jpgPlecând de la titlul de "Tocilar al anului", conferit de revista GQ, şi ajungând unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, conform revistei Time, Biz Stone înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Dar toţi îl cunosc drept cofondatorul creativ, efervescent, amuzant, cuceritor de optimist şi remarcabil de perspicace al Twitterului - platforma de social media care a schimbat de una singură modul în care funcţionează lumea contemporană. În această carte, Biz vorbeşte despre eşec, importanţa vulnerabilităţii, ambiţie şi cultură organizaţională.

"Ce mi-a șoptit o vrăbiuță" este o poveste emoționantă de viaţă, amuzantă şi edificatoare deopotrivă, în care Biz se destăinuie până la capăt, oferindu-i cititorului darul perspectivei atunci când vine vorba de asumarea riscurilor, schimbarea vieţii personale şi schimbarea lumii.

Luni, 12 Mai 2014

Lansare de carte: “Hristofor: chipurile unui sfânt fără chip. Reprezentările din cultura românească veche și sursele lor”, de lect. dr. Silvia Marin-Barutcieff

hristofor_afis.jpgJoi, 15 mai 2014, Facultatea de Litere a Universității din București organizează o dezbatere prilejuită de lansarea volumului “Hristofor: chipurile unui sfânt fără chip. Reprezentările din cultura românească veche și sursele lor”, al cărui autor este lect. univ. dr. Silvia Marin-Barutcieff. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00, în Sala de Lectură a Facultății de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7).
Vorbitorii invitați sunt prof. dr. Cătălina Velculescu, prof. dr. Mihai Moraru, conf. dr. Alexandru Ofrim, lect. dr. Cristina Bogdan, care, de altfel, va modera și masa rotundă, și asist. dr. Cătălin Constantin.
Lucrarea îşi propune reconstituirea traseului unui personaj hagiografic atipic, martirul Hristofor, din unghiul de vedere al istoriei culturale. Textul se concentrează asupra înţelegerii mecanismelor şi structurilor care au determinat evoluţia imaginii Sfântului Hristofor în contextul hagiografiei. Sunt investigate literatura, cultura populară şi iconografia românească veche, în comparaţie cu exemple similare din cultura europeană.

uvvg.ro

Marti, 15 Aprilie 2014

Învață de la Publica cum să devii un expert în munca la domiciuliu prin "REMOTE"

remote.jpgJason Fried și David Heinemeier, autorii bestsellerului REWORK, reușesc încă o dată să ne facă să înțelegem că tehnologia actuală poate schimba total regulile sub care mediul de afaceri își organizează activitatea. Pornind de la exemplul organizației 37signals, REMOTE ne arată beneficiile muncii de la domiciliu și modul în care orice jucător de pe piață poate schimba regulile jocului pentru a-și poziționa afacerea în fruntea revoluției.
"Vei constata că Remote îţi oferă sfaturi substanţiale de la nişte oameni care au succes în câmpul virtual al muncii. Cartea este un manifest pentru renunţarea la deprinderile organizaţionale sufocante bazate pe un birou şi un interval orar fixe, în favoarea practicilor optime de lucru pentru minunata noastră lume nouă şi globală. Dacă organizaţia ta se bazează pe tine să duci anumite lucruri la bun sfârşit, cartea asta reprezintă o lectură obligatorie", Declară David ALLEN, autorul cărţii "Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity".

Joi, 13 Martie 2014

”Descoperă-ți Elementul”: cartea care îți poate da șansa unei vieți lipsite de păreri de rău și regrete

descopera_ti_elementul.jpgInadecvarea și sentimentul nerealizării cu privire la propria viața sunt printre cele mai chinuitoare stări psihice pe care un individ le poate experimenta. Fiecare dintre noi a trăit cel puțin o dată în viață sentimentul de deznădejde ce însoțește acele momente în care nu mai știi cine ești și de ce faci lucruri care nu-ți aduc nicio satisfacție în viață. Eticheta pe care o folosim cel mai adesea când încercăm să descriem aceste realități este uzuala afirmație prin care spunem că nu ne simțim în Elementul nostru.

Sir Ken Robinson, un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și resurselor umane, reușește să ne convingă să încercăm identificarea drumului care să ne conducă la Elementul nostru.

focality
ub.ro

Joi, 27 Februarie 2014

“Piesă cu piesă”: istoria Lego sau cum poți schimba prin inovație industria jucăriilor

lego.jpg“Piesă cu piesă” este o lecție despre inovație, pasiune și valori, istorisită de David C. Robertson, supranumit profesorul LEGO, singurul om de pe această planetă care a avut acces total la managementul, partenerii și clienții companiei.

LEGO este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite companii din lumea întreagă. Piesele LEGO, cele care compun și recompun universuri nesfârșite, stimulează deopotrivă imaginația copiilor, cât și pe cea a adulților. Culori diferite, forme diferite, îmbinări și posibilități nelimitate; sunt realitățile care nasc magia jocului de LEGO. Puțini dintre noi însă știu că anul 2003 putea reprezenta sfârșitul jocului pentru LEGO. Aflată la un pas de faliment, compania daneză a fost nevoită să se reinventeze piesă cu piesă, doar că de data această în realitatea hățișului contabil care era pe cale să ucidă visul copilăriei noastre.

Miercuri, 18 Decembrie 2013

Revista AMALGAM la ceas aniversar

amalgam_redactie.jpgÎn urmă cu 10 ani, în decembrie 2003, din inițiativa unor elevi de clasa a X-a și a dirigintei lor, a apărut revista Colegiului Național "Traian Lalescu" Reșița, o revistă a elevilor scrisă și destinată adolescenților și tinerilor din liceu și nu numai lor. S-au perindat generații de redactori, au colaborat zeci de elevi ca paginile revistei să fie tot mai interesante. Acum, în al zecelea an, cei 6 redactori și profesorul coordonator au pregătit o serie de surprize odată cu numărul aniversar, care să aducă bucurie prietenilor revistei.
Marți, 17 decembrie 2013, în amfiteatrul colegiului, la lansarea numărului aniversar, redactorii au împărtășit din experiența redactării unei reviste și au făcut o retrospectivă a activității de un deceniu. Au fost invitați cititorii revistei din școală și din afara ei.Miercuri, 06 Noiembrie 2013

Învățați de la creativul anului 2013, Nate Silver, cum să faceți diferența între Semnal și Zgomot

semnalul_zgomotul.jpgEditura PUBLICA vă provoacă la o nouă lectură fascinantă. Semnalul și zgomotul este opera celui declarat de către revista Fast Company drept cea mai creativă persoană a anului 2013, Nate Silver. Cartea a fost numită de către Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune zece cărți de nonfiction scrise în anul 2012.
Ființele umane trebuie să facă planuri și să conceapă strategii de viitor. Pe măsură ce ritmul vieții noastre devine tot mai rapid, trebuie să facem acest lucru tot mai des și mai iute. Dar sunt predicțiile noastre bune la ceva? Nate Silver examinează lumea predicției, cercetând modul în care putem distinge un semnal autentic de zgomotul cacofonic care ne înconjoară. Semnalul și zgomotul este cartea care ne va ajuta să nu o mai luăm niciodată pe căi care nu duc nicăieri.

Marti, 22 Octombrie 2013

Dezlegați misterul serviciilor superioare cu Ron Kaufman

cultura_serviciilor.jpg"Cultura serviciilor superioare", volum apărut recent la editura Publica, vă dezvăluie metode confirmate prin care să vă încântați clienții, colegii și pe toți cei care vă ies în cale. Citiți această carte și aplicați pașii sugerați. Veți asista la transformarea culturii organizaționale din firma dumneavoastră și la schimbarea ireversibilă a perspectivei pe care o aveți asupra serviciilor. Ron Kaufman a dezlegat misterul serviciilor. Pregătiți-vă pentru o incursiune excepțională într-o lume total nouă.
Ron Kaufman ne poartă într-o călătorie în noua lume a serviciilor. Prin intermediul unor studii de caz dinamice și a unor exemple de bună practică, veți afla în ce fel au schimbat regulile jocului cele mai mari companii din lume și cum puteți urma calea spre transformarea superioară a serviciilor.

usamv

Miercuri, 16 Octombrie 2013

De la Publica afli “Cum să devii maestru în arta vânzării”

maestru_arta_vanzarii.jpgDacă rolul tău e să-i convingi pe alții să-și investească timpul, efortul și banii în produsul, serviciul sau ideea ta, atunci cartea aceasta a fost scrisă special pentru tine. Există un sâmbure de adevăr în zicala: "Nu contează ce spui, ci cum o spui".
În cartea de față vei găsi strategii de vânzări care te vor aduce față în față cu oamenii care îți pot spune „da”. Mai mult decât atât, vei învăța exact ce să spui și cum să o spui pentru a-i ajuta să ia decizia de cumpărare. Iar acum o poți cumpăra la un preț special, chiar de AICI.
Eșecul e o pierdere de vreme mai ales când s-a demonstrat faptul că strategiile de succes dau rezultate, iar tu ești liber să ți le însușești. Tehnicile descrise în această carte au fost testate în prima linie a activității de vânzări. Ele îți pot aduce un nivel sporit de eficiență și mai mult entuziasm atât în viața profesională, cât și în cea personală. (Doar îți convingi prietenii și pe cei dragi să facă anumite lucruri, nu?)

Marti, 23 Iulie 2013

SEMNAL EDITORIAL: “Principiul progresului”, de Teresa Amabile și Steven Kramer, sau cum să folosiți micile victorii pentru a stimula bucuria, implicarea și creativitatea la locul de muncă

principiul-progresului.jpgEditura Publica vă recomandă volumul “Principiul progresului”, de Teresa Amabile și Steven Kramer, tradus din limba engleză de Iulia Bertea. Teresa M. Amabile este profesor universitar de administrarea afacerilor la catedra Edsel Bryant Ford şi director de cercetare la Harvard Business School. Cercetările ei investighează modul în care viaţa de zi cu zi din interiorul organizaţiilor influenţează oamenii şi randamentul acestora. Iniţial, Amabile s-a concentrat pe creativitatea individuală, dar pe parcurs spectrul studiilor sale s-a lărgit şi asupra experienţei subiective de la locul de muncă (viaţa profesională interioară), productivităţii individuale, creativităţii echipelor şi inovaţiei în organizaţii.
Amabile a primit, în 1998, premiul E. Paul Torrance din partea Creativity Division a National Association for Gifted Children şi, în 2005, premiul The Leadership Quarterly Best Paper din partea Center for Creative Leadership.<<<  Pagina 2 / 9  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter