MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Miercuri, 30 Ianuarie 2013

La sfârşitul lunii ianuarie a avut loc Conferinţa Finală a Proiectului POSDRU/56/1.2/S/32768

proiectposdru_1.jpgÎn perioada 24-26 ianuarie 2013, a avut loc, la Sinaia, Conferinţa Finală din cadrul proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea crearii de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii".
Proiectul, care se încheie pe data de 31 ianuarie 2013, a fost derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu: Universitatea Politehnica Bucureşti, The Red Point, Oameni şi Companii, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea din Piteşti, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia.

Luni, 21 Ianuarie 2013

"Matematică prin MATHEMATICA", una dintre cărţile elaborate în proiectul POSDRU/56/1.2/S/32768, a câştigat premiul de excelenţă CNIV

matematica_carte.jpg"Matematica prin MATHEMATICA", una dintre cărţile elabotare în cadrul proiectului POSDRU/56/1.2/S/32768, "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea crearii de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii", a câştigat premiul de excelenţă în cadrul celei de-a X-a ediţii a Proiectului Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual din România (CNIV). Evenimentul s-a desfăşurat la Braşov în perioada 2 - 3 noiembrie 2012.

Pentru redactarea cărţii au colaborat membri academici de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: Mircea Ivan, Gloria Cosovici şi Daniela Inoan, Universitatea Politehnică Bucureşti: Tedor Stihi şi Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi: Ariadna Pletea.

uvvg.ro

Vineri, 08 Iulie 2011

“Ne propunem ca opiniile exprimate în cadrul acestui proiect să reprezinte un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte studiul disciplinelor matematice în învăţământul superior”

munteanu_corneliu1.jpgDeclară Corneliu Munteanu, managerul proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea creării de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii", în interviul acordat portalului EduManager.ro.

Miercuri, 29 Iunie 2011

La Sibiu a avut loc Conferinţa intermediară a proiectului POSDRU/56/1.2/S/32768

sibiu1.jpgÎn perioada 23 - 25 iunie 2011 a avut loc la Sibiu Activitatea 0.8 Organizarea unei conferinţe intermediare a proiectului POSDRU/56/1.2/S/32768, "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea creării de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii", finanţat din fonduri structurale obţinute în cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 56 - "Universitate pentru viitor".

focality
ub.ro

Luni, 11 Aprilie 2011

La Piteşti a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul Proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice"

În perioada 24-26 martie 2011 s-a desfăşurat un seminar de dezbatere a Activităţii 4 - Realizarea şi implementarea programului de formare a cadrelor didactice şi a studenţilor pe baza curriculelor revizuite în concordanţă cu cerinţele performante ale competiţiilor internaţionale şi cu competenţele solicitate pe piaţa muncii, a Activităţii 5 - Crearea infrastructurii centrelor şi operaţionalizarea lor şi a Activităţii 6 - Elaborarea de resurse de predare-învăţare-evaluare.
Seminarul face parte din cadrul activităţilor Proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea creării de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii".

Joi, 10 Martie 2011

La Albac a avut loc cel de-al treilea seminar cu tema "Dezvoltarea şi armonizarea de curriculum la nivel de experţi"La Albac, în judeţul Alba, s-a desfăşurat Seminarul corespunzător activităţii "2.5. Dezvoltarea şi armonizarea de curriculum la nivel de experţi", din cadrul proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare si a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învătare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea creării de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii". Evenimentul face parte dintr-o serie de seminarii organizate cu scopul "realizării de activităţi de armonizare de curricule la nivelul universităţilor partenere".Luni, 25 Octombrie 2010

Cluj-Napoca a găzduit seminarul cu tema "Dezvoltarea şi armonizarea de curriculum la nivel de experţi" în domeniul disciplinelor matematice

cluj_seminar_mic.jpgÎn perioada 7-9 octombrie, la Cluj-Napoca a avut loc seminarul cu tema "Dezvoltarea şi armonizarea de curriculum la nivel de experţi" în domeniul disciplinelor matematice.
Acest eveniment face parte din ciclul de seminarii organizate de către Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în cadrul proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea creării de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii".

Joi, 21 Octombrie 2010

În perioada 7-9 octombrie, la Galaţi, a avut loc seminarul cu tema "Dezvoltarea şi armonizarea de curriculum la nivel de experţi" în domeniul disciplinelor matematice

galati_seminar_mica.jpgLa Galaţi, în perioada 7-9 octombrie s-a desfăşurat activitatea cu titlul "2.5. Dezvoltarea şi armonizarea de curriculum la nivel de experţi", subordonată activităţii 2, "Realizarea de activităţi de armonizare de curricule la nivelul universităţilor partenere".
Evenimentul face parte dintr-o serie de seminarii realizate în cadrul proiectului "Formarea cadrelor didactice universitare si a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învătare-evaluare pentru disciplinele matematice, în vederea creării de competenţe performante şi practice pentru piaţa muncii".

usamv

Joi, 22 Iulie 2010

În luna mai a fost realizat primul studiu asupra cerinţelor angajatorilor de absolvenţi ai universităţilor tehnice şi de matematică

În luna mai a acestui an, a fost realizat primul studiu despre opinia şi cerinţele angajatorilor privind utilitatea şi nivelul cunoştinţelor teoretice şi practice din domeniul matematicii studiate în cadrul învăţământului superior tehnic. Cercetarea a pornit din necesitatea unei mai bune corelări a nevoilor şi cerinţelor existente pe piaţa muncii cu modul de pregătire teoretic şi aplicativ oferit la nivelul învăţământului universitar tehnic, în special în domeniul matematicii.

Marti, 20 Iulie 2010

A fost realizat un studiu de necesitate pentru demararea procedurilor de dezvoltare şi armonizare de curriculum

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a realizat un studiu de necesitate pentru demararea procedurilor de dezvoltare şi armonizare de curriculum. Acest studiu este realizat în cadrul proiectului POSDRU - Formarea cadrelor didactice universitare şi a studenţilor în domeniul utilizării unor instrumente moderne de predare-învăţare-evaluare pentru disciplinele matematice, proiect finanţat din Fondul Social European, pe o perioadă de 36 de luni.Pagina 1 / 2  >>>


 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter