MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iaşi

CALENDARUL OLIMPIADELOR NAŢIONALE ŞCOLARE


Miercuri, 06 Iunie 2012

24 de inspectori generali au fost eliberaţi din funcţie

Un număr de 24 de inspectori şcolari generali au fost eliberaţi din funcţie până la data de 5 iunie, dintre care 13 prin demisie şi 11 prin încetarea detaşării.
Potrivit unui comunicat de presă al MECTS remis marţi, pentru funcţiile de inspector şcolar general adjunct au fost emise 21 de ordine de eliberare din funcţie, dintre care 6 prin demisie şi 15 prin încetarea detaşării, în timp ce pentru funcţia de director al Casei Corpului Didactic au fost emise 2 ordine de eliberare din funcţie din cauza încetării detaşării.

Luni, 28 Mai 2012

Profesorul Florin Smeureanu este noul director al ISJ Vâlcea

smeureanu_florin.jpgProfesorul Florin Smeureanu, director al Grupului Şcolar Oltchim a fost numit Inspector General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea înlocuind-o pe Gabriela Ene, cea care a ocupat această funcţie din 2009.
"Manevra ministerului mi se pare total lipsită de bun simţ. Noi toţi ne scrisesem demisiile pentru data de 22 iunie. În ideea de a se încheia acest an şcolar. Adică de a duce la capăt o acţiune, examene, bacalaureat. Mai ales că acum mare parte din noi ne întoarcem la catedre unde vom pune note şi vom încheia medii unor elevi la care nu am predat noi în acest an. Se produce un haos în sistem mai ales dacă noua conducere va veni cu gânduri vindicative de a schimba directori. Mai mult nu vreau să comentez aceste schimbări total inoportune", a declarat sâmbătă profesor Gabriela Ene.

uvvg.ro

Luni, 28 Mai 2012

Inspectorul şcolar general al judeţului Dâmboviţa a fost schimbat din funcţie

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Ion Sorin, a fost schimbat, vineri, din funcţie, în locul său fiind numită Luminiţa Preda, fost director al Casei Corpului Didactic Dâmboviţa.
Schimbarea vine după ce, la şedinţa Colegiului Prefectural de vineri, prefectul de Dâmboviţa, Dragoş Rusu i-a reproşat lui Ion Sorin că 101 cadre didactice se ocupă mai mult de politică şi de campania electorală a partidului cu care simpatizează decât de activitatea profesională.

Marti, 22 Mai 2012

Iuliana Lascu a fost numită secretar general la MECTS

lascu-iuliana.jpgIuliana Lascu a fost numită luni secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în locul lui Corvin Nedelcu, printr-o decizie a premierului Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a semnat decizia privind aplicarea mobilităţii pentru Corvin Nedelcu, din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei, în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

focality
ub.ro

Luni, 21 Mai 2012

Dumitru Ene a fost numit în funcţia de inspector general şcolar al judeţului Buzău

ene_dumitru.jpgDumitru Ene, vicepreşedinte al PNL Buzău, a fost numit vineri inspector general al Inspectoratului şcolar judeţean Buzău. Numirea în această funcţie survine după ce luni conducerea instituţiei de învăţământ şi-a dat demisia in corpore.

Dumitru Ene a mai fost inspector general în perioada 2007-2009, iar după ce a fost demis şi-a câştigat în instanţă revenirea pe post, fără ca hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă să fie aplicată. 
Newsletter

EDITORIAL
romaniuc liliana.jpg
Cheile care trebuie să înveţe... vizibil şi sustenabil!
Un comentariu de Liliana Romaniuc, publicat pe portalul Adevarul.ro » Citeste


COMPANIA SAPTAMINII
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. » Citeste


SCOALA SAPTAMINII
ase-bucuresti.jpg
ASE sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare
Academia de Studii Economice (ASE) sărbătoreşte 103 ani de la înfiinţare, prilej cu care vor fi organizate, în această săptămână, diverse evenimente cultural-artistice. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, manifestările aniversare vor debuta marţi cu vernisajul expoziţiei "Castele şi conace revitalizate: conservarea patrimoniului construit din perspectiva proprietarilor". Evenimentul este organizat de facultăţile de Marketing şi Business şi Turism, împreună cu Asociaţia Arche. Expoziţia este deschisă până luni, 18 aprilie, în foaierul Bibliotecii Centrale a ASE. » Citeste


INTERVIU
curaj_adrian.jpg
Adrian Curaj: "Pregătim metodologia, de şapte ani nu au mai fost organizate concursuri pentru posturile de directori de școli"
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că este nevoie de echilibru pentru a stimula performanţa şi a răspunde nevoilor de echitate şi incluziune, adăugând că pentru prima dată în dezvoltarea cadrului curricular vor fi stabilite grupuri interdisciplinare, care vor lucra independent pe conţinuturile manualelor şcolare. ''(...) Cred în România educată şi cred că trebuie să ne dăm această şansă: de a participa la construcţia propriului viitor'', declară ministrul. » Citeste

EVENIMENT
Cei mai buni profesori vor fi premiaţi de studenţi pe 4 iunie la Alba Iulia
Studenţii sunt invitaţi să nominalizeze "profesorii tari" pentru distincţia "Profesor Bologna", care va fi acordată în cadrul unei gale, pe 4 iunie, la Alba Iulia. Potrivit unui comunicat al ANOSR, până pe 24 aprilie studenţii pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi "profi tari" pe site-ul www.profitari.ro. Nominalizările vor fi evaluate printr-o procedură complexă, studenţii evaluatori urmând să decidă care sunt acei profesori ce merită în acest an distincţia "Profesor Bologna". » Citeste
agerpres.ro

Vizitatori
counter